FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF JUNI 2020

mezz.jpg

TEGEMOETKOMING PODIA, MEERJARIGE INSTELLINGEN EN NIEUWE MAKERS

In mei maakte het kabinet bekend hoe het steunpakket van 300 miljoen euro voor de culturele sector wordt verdeeld. Het Fonds Podiumkunsten heeft zelf aanvullend 3,25 miljoen euro gereserveerd om (pop)podia, met een regionale functie en een landelijk belang, te compenseren met steun voor het opstarten van de programmering in september.
meer...
 

TOEKENNINGEN NIEUWE REGELING BALKONSCèNES

Op 18 mei is het loket voor de regeling Balkonscènes geopend. Op 3 juni maakte het Fonds de eerste toekenningen van de regeling bekend. Tot nu toe zijn er in totaal 145 projecten gehonoreerd.
De tijdelijke regeling is vooral gericht op individuele podiumkunstenaars zoals regisseurs, acteurs, choreografen, dansers, musici maar ook muziek- en theaterauteurs. Met Balkonscènes ondersteunt het Fonds initiatieven die kleinschalige live-ervaringen binnen de huidige beperkingen toch mogelijk maken.
meer...
 
luciehorsch.jpg

Lucie Horsch onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs

Blokfluitist Lucie Horsch (20) heeft de Nederlandse Muziekprijs ontvangen uit handen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs werd uitgereikt tijdens een concert van het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam in het kader van het Holland Festival.
De uitreiking is te zien in een videoregistratie via de website van het Holland Festival. Daarnaast is er een audioregistratie te beluisteren via Radio 4. De registratie is voor bepaalde tijd beschikbaar.
 
MMcollagejuni2020.jpg

ONLINE SUBSIDIESPREEKUREN MET MATCHMAKERS CULTUUR

Cultuurmakers die op zoek zijn naar financiering voor hun creatieve project worden door de matchmakers cultuur van hun stad bijgepraat over de mogelijkheden. Dit kan in een van de online spreekuren in juni en juli. De matchmakers geven informatie over passende cultuurfondsen en verschillende soorten subsidie. Op onze website meer informatie over de tijden en registratie voor het online spreekuur.
meer...
 
shortlisttoneelschrijfprijs.jpg

DIT ZIJN DE GENOMINEERDEN VOOR DE TONEELSCHRIJFPRIJS 2020

Anna Carlier, Vincent van der Valk & Casper Vandeputte, Bastiaan Vandendriessche en Jibbe Willems zijn genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020. Deze onderscheiding bekroont de beste Nederlandstalige theatertekst van het afgelopen jaar. De prijs wordt dit najaar voor de 33ste keer uitgereikt.
meer...
 

Deadlines

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl