Woensdag 23 mei: boekpresentatie Present! – Rethinking Live Classical Music

21 mei 2012
Woensdag 23 mei vindt van 17.00 uur tot 19.00 uur de boekpresentatie van 'Present! – Rethinking Live Classical Music' plaats in Pakhuis de Zwijger. Er zal gedebatteerd worden over de noodzakelijke vernieuwing van de klassieke muziek.
Eind april verscheen de publicatie Present! – Rethinking Live Classical Music, een pleidooi voor vernieuwing van de klassieke muziek. Present! betuigt op inspirerende manier hoe klassieke concerten uitdagender en laagdrempeliger kunnen.

De noodzaak hiertoe is groter dan ooit, vanwege de cultuurbezuinigingen en de teruglopende belangstelling voor klassieke muziek. De publicatie benoemt de kansen voor vernieuwing aan de hand van bijzondere internationale succesvoorbeelden. Present! is een onmisbaar boek voor iedereen die de toekomst van de klassieke concertpraktijk een warm hart toedraagt.

Johan Idema, auteur van het boek, heeft jarenlange ervaring als cultuuradviseur en is een vurig bepleiter van vernieuwing in de cultuurwereld. Hij presenteert het boek in woord en beeld en gaat daarna, onder leiding van Bart Cosijn, in gesprek met Simon Reinink (directeur Concertgebouw), Willemijn Mooij (secretaris muziek, Fonds Podiumkunsten). Maarten van Boven (directeur Muziekgebouw) en Johannes Leertouwer (dirigent en violist).

Present! is mede mogelijk gemaakt door Muziek Centrum Nederland en het Fonds Podiumkunsten. De gerenommeerde Engelse muziekjournalist Norman Lebrecht verzorgde het voorwoord. Het boek is in te zien en te bestellen op www.mcn.nl
Gratis entree, aanmelden via www.dezwijger.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz