Winnaars oproep 'creatieve financiering van de kunsten' bekend

23 maart 2011
Tijdens het symposium 'Creatieve Financiering van de Kunsten' van 22 maart j.l. in de Creative Factory in Rotterdam zijn Colle van Stegeren en Sofie Bienert uitgeroepen tot winnaars van de oproep tot creatieve en uitvoerbare ideeen. Colle van Stegeren, kunstenares, heeft een idee voor een cultuurloterij voor met culturele prijzen. Sofie Bienert van Leenears Verloop bracht een idee in voor een sponsorcarrousel dat volgens de jury een belangrijke impuls kan zijn voor de ontwikkeling van sponsoring van cultuur.
De twee winnaars hebben een prijs van respectievelijk 3000 en 2000 euro gewonnen die beschikbaar is gesteld door de VandenEnde foundation. De publieksprijs ging naar Maaike Lauweart en Sabrina Lindemann van Stroom met een idee voor een online tijdruilbeurs””een timebank””waarop diensten en kunstwerken geruild kunnen worden. Het publiek beloonde hun initiatief met geld, adviezen en tijd.

Er was grote belangstelling voor het symposium en voor de oproep waar 130 voorstellen voor waren binnengekomen. Binnenkort verschijnt er een publicatie met alle relevante ideeën en inzichten ter inspiratie van ieder die de kunsten een warm hart toedraagt.

Het symposium en de oproep zijn een initiatief van de staf en studenten van het masterprogramma Cultural economics and cultural entrepreneurship van de Erasmus Universiteit Rotterdam en zijn tot stand gekomen in samenwerking met NRC Handelsblad, Cultuur en Ondernemen, het Fonds Podiumkunsten, de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en het Erasmus Trustfonds.

De jury bestond uit:
Hans Leenaars, lid raad van bestuur Bank Nederlandse Gemeenten
Ryclef Rienstra, directeur VandenEnde Foundation
Marianne Berendse, directeur Cultuur en Ondernemen
Henriëtte Post, raad van bestuur Fonds Podiumkunsten
Renee Steenbergen, bureau Renee Steenbergen
Arjo Klamer, hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam
Cees Langeveld, hoogleraar, Erasmus Universiteit Rotterdam
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz