Um novo começo - Brazilië bijeenkomst 22 maart

13 maart 2013
Op 22 maart organiseert het SICA een Brazilië-bijeenkomst. De Nederlands-Braziliaanse culturele uitwisseling heeft een stevige impuls gekregen via onder meer het tweejarige programma Central de Cultura. Dit programma was een gezamenlijk initiatief van zes Nederlandse cultuurfondsen waaronder Fonds Podiumkunsten en stopte eind 2012. In de bijeenkomst blikken we terug en verkennen we de toekomst van de culturele uitwisseling met Brazilië.
Um novo começo - Brazilië bijeenkomst
Afsluiting Central de Cultura – Kick off Brazilië programma
Vrijdag 22 maart 2013, 16.30 – 18.00 uur (inloop vanaf 16.00 u), aansluitend borrel
Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade 1, Amsterdam
Taal: Nederlands
Toegang gratis, inschrijving noodzakelijk via het formulier

Onderwerpen en sprekers
Wat is er allemaal gerealiseerd? Welke inspiratie en kansen bieden de activiteiten voor nieuwe initiatieven? Op het programma staan presentaties van enkele hoogtepunten uit het Central de Cultura programma, waaronder de Braziliaanse avonturen van het MC theater, kunstenaars Wouter Osterholt & Elke Uitentuis en designer Joanna van der Zanden. Verder korte beschouwingen over actuele culturele en economische ontwikkelingen in Brazilië door Ineke Holtwijk (journalist), Kees Koonings (hoogleraar Brazilië Studies UvA en verbonden aan CEDLA) en Pieter van Vliet (ministerie van Buitenlandse Zaken). De presentatie is in handen van Lars Anderson. Ook krijgt u een voorproefje van de nieuwe voorstelling Axé van Don’t Hit Mama.

Extra: netwerkdiner en concert
Aansluitend op de bijeenkomst vindt in het Bimhuis een netwerkdiner plaats. Het Tribute to Seventies Brasil-concert van Lilian Vieira en band en de dj’s Antal & kc Funkaholic met special guest dj Paulao maken de avond compleet. Bezoekers van de middagbijeenkomst kunnen een combikaart à € 35,- kopen voor het diner en concert.

Avondprogramma Bimhuis
19.00 uur BR-NL netwerkdiner
20.30 uur Tribute to Seventies Brasil

Voor het avondprogramma is een beperkt aantal combikaarten verkrijgbaar bij het Bimhuis. Gebruik hiervoor de actiecode in de bevestiging van uw aanmelding voor de middagbijeenkomst. De actiecode is geldig tot 19 maart en zo lang de voorraad strekt.
nws.337.brazilie.webp
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz