Uitwisseling tussen Nederlands en Duits muziektheater

03 december 2011
Operatie Muziektheater, een initiatief van Fonds Podiumkunsten, TIN en MCN, organiseert op 7 en 8 december 2011 in Münster (Dld) een uitwisseling tussen een aantal sleutelfiguren in het Nederlandse en Duitse muziektheater. Het gaat om een oriënterende kennismaking waarbij de mogelijkheden tot samenwerking worden verkend.
Het idee is dat deze bijeenkomst leidt tot concrete vervolgstappen als afspraken over mogelijke samenwerking, coproductie en coördinatie van speelcircuits.

De Nederlandse delegatie bestaat naast de organisatoren van Fonds Podiumkunsten, TIN en MCN uit een aantal individuele muziektheater- en opera-makers en afgevaardigden van onder andere de Nationale Reisopera, Orkater, Operadagen Rotterdam, Kameroperahuis, Festival Grenswerk, M-Lab, VocaalLAB en Jeugdtheater Sonnevanck. Van Duitse zijde zijn vertegenwoordigers van de theaters in Berlijn, Bielefeld, Münster en Oldenburg en van gezelschappen als Kaleidoskop, Nico and the Navigators en Novoflot aanwezig.

Keynotes over de stand van zaken rondom het muziektheater in beide landen worden verzorgd door Laura Berman en Tobias Kokkelmans.

De besloten bijeenkomst komt tot stand in samenwerking met Christian Esch van de Kulturstiftung Nordrhein-Westfalen en zal worden gemodereerd door Lex Bohlmeijer.
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz