Toekenningen tweejarige subsidie bekend

05 oktober 2010
De besluiten ten aanzien van de tweejarige subsidie 2011-2012 zijn bekend en staan op onze website onder 'toekenningen'.
Tweejarige projectsubsidie van het Fonds Podiumkunsten biedt de mogelijkheid aan makers om gedurende twee jaar een reeks projecten te realiseren, zonder daarvoor steeds een afzonderlijke aanvraag in te dienen. Op die manier kunnen producerende podiumkunstinstellingen met enige continuïteit werken aan voorstellingen of concerten, zonder dat dit tot onnodige institutionalisering en hoge overheadkosten leidt.

In de periode 2011-2012 verstrekt het Fonds voor de tweede maal tweejarige subsidies in deze vorm. Hiermee is de helft van het budget voor projectsubsidies voor producerende instellingen gemoeid. Voor tweejarige projectsubsidies 2011-2012 is in totaal een budget van € 8.300.000 beschikbaar. Dit budget is fors overtekend: er is over alle sectoren gemiddeld 3,6 keer meer financiële ondersteuning aangevraagd dan beschikbaar is. Vooral de sector Theater is voor dit hoge gemiddelde verantwoordelijk. Het aantal aanvragen is nauwelijks hoger dan in 2009-2010, maar het gemiddeld aangevraagd bedrag is gestegen.

Bekijk de besluiten ten aanzien van de tweejarigen >
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz