Toekenningen SRP bekend

07 juni 2011
De deadline voor de nieuwe subsidievorm Subsidie Reguliere Programmering (SRP) was 1 maart 2011. De toekenningen zijn bekend en te vinden op onze website.
Voor de SRP is in deze subsidieronde een bedrag van € 4.225.000,- beschikbaar, bedoeld voor seizoen 2011-2012 en seizoen 2012-2013. Binnen dit budget zijn 55 aanvragen gehonoreerd. De podia die een SRP-subsidie toegekend hebben gekregen, kennen een goede landelijke spreiding. De meeste podia bevinden zich in Noord-Holland, gevolgd door Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Helaas is er geen SRP-subsidie toegekend aan podia in Zeeland en Drenthe. Beide provincies zijn wel vertegenwoordigd bij de eerder toegekende SKIP-aanwijzingen.

Subsidie Reguliere Programmering (SRP)

De SRP is een onderdeel van de nieuwe programmeringsregeling van het Fonds Podiumkunsten. Met deze subsidievorm beoogt het Fonds de aansluiting tussen vraag en aanbod te verbeteren, de programmering van kwaliteitsaanbod te bevorderen en het publieksbereik te vergroten. Podia en festivals zijn hierin onmisbare partners.

Met deze regeling wordt het aanvragers aantrekkelijker gemaakt om artistiek kwaliteitsaanbod te programmeren door de financiële risico’s te verkleinen. De regeling kan ten goede komen aan de programmering van zowel gesubsidieerd aanbod, als aanbod dat weinig overheidsmiddelen voor productie ontvangt.

Bekijk de toekenningen van de SRP-regeling >
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz