Showcase programma tijdens de Nederlandse Dansdagen

21 mei 2013
nws.354.nederlandsedansdagen2.webp

Promotie Podiumkunsten (Dutch Performing Arts) en de Nederlandse Dansdagen organiseren op vrijdag 4 oktober, voorafgaand aan festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, Moving Meetings Dance. Moving Meetings Dance is een showcaseprogramma met boekbaar Nederlands werk, waarvoor internationale programmeurs worden uitgenodigd. Nederlandse dansgezelschappen en choreografen hebben zo de mogelijkheid zich in Nederland te presenteren aan buitenlandse decisionmakers.
Moving Meetings Dance heeft als doel de promotie van de Nederlandse danssector. Hiermee wil Promotie Podiumkunsten het afzetgebied vergroten en bijdragen aan een dynamische danssector.

Deelnemen aan showcaseprogramma
Een aantal groepen / choreografen krijgt gedurende de dag de mogelijkheid om een gespeeld fragment van max. 20 minuten te tonen. Dit zonder (al te veel) decor en in een eenvoudig lichtplan. Ook bestaat de mogelijkheid om een pitch te houden met een fragment uit de productie op beeld. Deelname aan Moving Meetings Dance is op eigen kosten.

Criteria
Het fragment en de betreffende voorstelling moeten aan de volgende criteria voldoen:

1. De voorstelling moet geschikt zijn voor de internationale markt, en ook beschikbaar zijn om te toeren.
2. De voorstelling of het fragment mag niet te zien zijn geweest op Moving Meetings Dance 2011.
3. Het fragment mag maximaal 20 minuten zijn. Een pitch maximaal 10 minuten.
4. Het gezelschap / de choreograaf heeft uitdrukkelijk een internationaal beleid en/of internationale ervaring; beschikt over een Engelstalige website en Engelstalig informatiemateriaal.
5. Deelnemers dienen er zelf voor te zorgen dat een volledige registratie op dvd (of youtube / vimeo) beschikbaar is voor de buitenlandse programmeurs.
6. Het fragment / de pitch vindt plaats op vrijdag 4 oktober, dus die datum moet vrijgehouden worden.

Redactie showcases
Een redactie bekijkt alle aanmeldingen en laat begin juni weten wie er geselecteerd zijn voor het showcase programma. De redactie van Moving Meetings Dance 2013 bestaat uit:

Anita van Dolen (Stadsschouwburg Amsterdam, Julidans)

Jan Zobel (directeur De Nieuwe Vorst - vanaf 1/7)

Peggy Olislaegers (Nederlandse Dansdagen)

Anja Krans (Promotie Podiumkunsten)


Naast het showcaseprogramma, worden de internationale programmeurs uitgenodigd om de voorstellingen tijdens de Nederlandse Dansdagen te bekijken en de dialoog met elkaar en de gezelschappen aan te gaan. Zakelijk en artistiek leiders van (deelnemende) gezelschappen zijn dan ook van harte welkom om de dag(en) bij te wonen.

Voor aanmeldingen en overige vragen over het showcaseprogramma kunt u terecht bij Anja Krans: anja@promotiepodiumkunsten.nl.

Moving Meetings Dance wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz