Scènes: nieuw tijdschrift over podiumkunsten

08 augustus 2013
Foto: United Photos/Toussaint Kluiters
Foto: United Photos/Toussaint Kluiters

Morgen verschijnt de eerste aflevering van Scènes, een nieuw tijdschrift voor theaterliefhebbers. Hoofdredacteur Jos Schuring wil mensen stimuleren om weer mooie voorstellingen te gaan bekijken.
Het eerste nummer van Scènes biedt onder andere een interview met Hadewych Minis over haar samenwerking met Alex van Warmerdam, een prikkelende mailwisseling tussen Micha Wertheim en Ton Kas over cabaret zonder grappen en interviews en bijdragen van Maria Goos en Gijs Scholten van Aschat. Laatstgenoemde heeft vanaf nummer twee een eigen column.

Schuring, zelf theatermedewerker van Haarlems Dagblad en voormalig hoofdredacteur van CJP Magazine, krijgt in de redactie steun van Annette Embrechts (Volkskrant) en Rinske Wels (Trouw). Voor de financiering zocht Schuring zijn heil in de theaterwereld zelf. Een aantal theaterproducenten en -gezelschappen, waaronder Orkater, verbinden zich gedurende het eerste jaar aan het tijdschrift. In ruil voor een vergoeding krijgen zij op jaarbasis een aantal redactionele en advertentiepagina’s. Daarmee steunen zij het nieuwe initiatief en wordt tegelijkertijd aandacht geschonken aan nieuwe uitvoeringen.

Het blad verschijnt zes keer per jaar en heeft een startoplage van 25.000 exemplaren. Een abonnement kost het eerste jaar 19,95 euro, daarna 29,95 euro. Een los nummer kost 4,95 euro.

Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma spelen op zondag 8 september ’Scènes van Shakespeare’ in de Stadsschouwburg Amsterdam. Bij de toegangskaarten (à 30 of 35 euro) is een jaarabonnement op Scènes inbegrepen.

Kijk voor meer informatie op scenes.nu
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz