Instellingen die een vierjarige subsidie ontvangen moeten digitaal verantwoording indienen. Dat kan vanaf 1 april 2011. De uiterste indiendatum is 30 april 2011.

De urgentie voor culturele instellingen om te vernieuwen en zich te verbinden met de samenleving is onverminderd groot. En deze lijkt nu zelfs groter dan ooit met de komende bezuinigingen. Maar hoe doe je dat?

foto Jutha Bakker
foto Jutha Bakker

Bent u een podium en heeft u jaarlijks meer dan 100 voorstellingen waarvan minimaal 20% gesubsidieerd en/of buitenlands aanbod is? Dan kunt u de subsidie reguliere programmering in theater- en concertzalen (SRP) aanvragen. De uiterste indiendatum is 1 maart 2011. De volgende aanvraagmogelijkheid is pas weer over twee jaar.

Izhar Elias, foto: M. Borggreve
Izhar Elias, foto: M. Borggreve

Op woensdag 9 februari 2011 kunnen geïnteresseerden bij Muziekcentrum Nederland in Amsterdam (MCN) kennismaken met de master Muziekprogrammering van ArtEZ conservatorium Arnhem. Neil Wallace (hoofd), Mirjam Zegers (coördinator) en studenten van de allereerste lichting vertellen over de inhoud van de opleiding en beantwoorden vragen.

Veldhuis Opleidingsadvies & Motivaction organiseren op 22 maart 2011 in Theater Aan de Slinger in Houten het congres 'Cultureel Ondernemen 2.0 - Positioneren & innoveren in turbulentie'.

Vanaf 1 januari heeft het Fonds Podiumkunsten nieuwe subsidieregelingen. Voor de subsidie kleinschalige en incidentele programmering (SKIP) en voor de subsidie programmering bestaand festival is de uiterste indiendatum 1 februari 2011.

Vanaf 1 januari start het Fonds Podiumkunsten (FPK) met een nieuwe subsidieregeling voor alle podia die jaarlijks minimaal 6 professionele podiumkunstactiviteiten organiseren, de Subsidie Kleinschalige en Incidentele Programmering (SKIP).

Erik Bosgraaf (foto: Marco Borggreve)
Erik Bosgraaf (foto: Marco Borggreve)