Een talkshow van SICA en Central de Cultura over de culturele uitwisseling tussen Brazilië en Nederland

Op 14 april organiseert Kunstfactor in samenwerking met de Universiteit Utrecht een symposium over het functioneren van creatieve communities en de beleidsimplicaties voor actieve kunstbeoefening. Het symposium is bedoeld voor beleidsmedewerkers cultuur en directies/coördinatoren die aanbod voor actieve kunstbeoefening initiëren.

Een overheid die terugtreedt. Forse bezuinigingen op kunst en cultuur. Het mecenaat als oplossing? Dit onderwerp staat centraal in de lezingenreeks over het Mecenaat.

Tijdens het symposium 'Creatieve Financiering van de Kunsten' van 22 maart j.l. in de Creative Factory in Rotterdam zijn Colle van Stegeren en Sofie Bienert uitgeroepen tot winnaars van de oproep tot creatieve en uitvoerbare ideeen. Colle van Stegeren, kunstenares, heeft een idee voor een cultuurloterij voor met culturele prijzen. Sofie Bienert van Leenears Verloop bracht een idee in voor een sponsorcarrousel dat volgens de jury een belangrijke impuls kan zijn voor de ontwikkeling van sponsoring van cultuur.

foto: Jutha Bakker
foto: Jutha Bakker

Staatssecretaris Zijlstra kondigde in zijn brief van 6 december 2010 een verlenging aan van de huidige cultuurnotaperiode met één jaar. De reden hiervoor was dat hij om juridische redenen geen kans zag de enorme bezuinigingen al op 1 januari 2013 door te voeren. Uit een brief die afgelopen vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd en het persbericht van het ministerie van OCW maken we nu op dat de staatssecretaris toch het oude tijdpad wil volgen.