2Scoremusictheatre organiseert een muziektheaterwedstrijd voor jonge makers. Heb je een goed plan voor een voorstelling voor een publiek van kinderen? Stuur je idee in en win je eigen muziektheatervoorstelling.

De RRKC is het adviesorgaan op het gebied van kunst en cultuur voor B en W Rotterdam. De Raad bestaat momenteel uit acht leden inclusief de voorzitter en een adviseur uit de stad Antwerpen. Gezien de huidige samenstelling en de komende Cultuurplanadvies-periode zoekt de Raad ter versterking twee nieuwe leden met specifieke kennis en expertise op het vlak van beeldende kunst, architectuur & vormgeving, theater & dans, en/of hedendaagse & klassieke muziek. Bekijk bijgevoegd pdf-document voor meer informatie.

Nieuws 24 juni 2015

Supplement Fonds on Tour

Het zijn turbulente tijden en niemand heeft de wijsheid in pacht. Bij het Fonds Podiumkunsten vonden we het daarom belangrijk verschillende ‘perspectieven’ actief te betrekken bij onze beleidsvoorbereiding. Fonds on Tour vormde ruim anderhalf jaar een letterlijk en virtueel platform waarop het Fonds Podiumkunsten in gesprek ging met heel veel verschillende betrokkenen-bij-de-podiumkunsten.

Random Collision zoekt ervaren choreografen die in de week van 12 tot 20 september 2015 willen samenwerken met andere choreografen en wetenschappers tijdens de research week. Deadline voor aanmelden is 24 juni.

Meer informatie >

Het Fonds legt in juni de laatste hand aan veranderingen die worden doorgevoerd in de compositieregelingen naar aanleiding van de evaluatie van deze regelingen in de afgelopen periode. Op 1 juli zullen de vernieuwde regelingen worden gepubliceerd. Omstreeks deze datum zijn ook de richtlijnen en de aanvraagformulieren gereed. De exacte indiendata worden dan ook bekend gemaakt. Deze indiendata zullen hoogstwaarschijnlijk in september 2015 liggen.

De Akademie van Kunsten is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en zoekt een beleidsadviseur.

nws.588.processtap2.webp
Nieuws 11 mei 2015

Monitor Podiumkunsten

Op dinsdag 26 mei vindt in Pakhuis de Zwijger de lancering plaats van Wolfgang: een smartphone-applicatie waarmee concertbezoekers tijdens een uitvoering live toelichting op het concert krijgen via hun eigen smartphone. Doel van de app is om de concertbeleving te vergroten door uitleg en verhaal te bieden en zo klassieke muziek toegankelijker te maken.

In samenwerking met Dutch Performing Arts organiseert de Nederlandse Dansdagen op vrijdag 2 oktober 2015 voor de derde keer Moving Meetings Dance in Maastricht.

Radio 6 is een actie gestart om aandacht te vragen voor het mogelijk verdwijnen van de zender en daarmee een uniek platform voor veel Nederlandse soul & jazz artiesten en aanstormend talent. De opbrengst gaat naar het Jeugdcultuurfonds.

Foto: Sebastien Paule
Foto: Sebastien Paule
Nieuws 09 april 2015

IETM Staff Exchange Programme

nws.575.ietm.webp
Nieuws 08 april 2015

Aanmelden voor IETM Campus

nws.573.brandendemicrofoon1024x768.webp
Nieuws 07 april 2015

Operatie Muziektheater 2015