nws.621.theartofimpact.webp
Nieuws 22 september 2015

Vacature The Art of Impact

Nieuws 22 september 2015

VSCD publicatie Podia 2015

Jaarlijks brengt de VSCD de algemene publicatie Podia uit, met de totaalcijfers en cumulatieve kengetallen van de leden gebaseerd op de gegevens uit het Theater Analysesysteem. Bekijk de publicatie en het bijbehorende bericht.

De Akademie van Kunsten roept kandidaten op voor een lidmaatschap van de Akademie van Kunsten en heeft een oproep voor kunstenaars die in aanmerking willen komen voor een Artist in Residency bij het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome (KNIR). Deadline voor beide oproepen is 1 oktober.

Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp
Nieuws 14 september 2015

Fonds 17 september niet bereikbaar

Donderdag 17 september is het Fonds Podiumkunsten gesloten. We zijn die dag op ons jaarlijkse personeelsuitje. De telefoon wordt niet opgenomen en e-mail wordt niet beantwoord. Vrijdag zijn we weer gewoon bereikbaar.

nws.618.calefax.webp
Nieuws 14 september 2015

Calefax componistenwedstrijd 2015

Brazilië is door het Ministerie van OCW en het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangewezen als één van de prioriteiten binnen het internationaal cultuurbeleid. Zes gezamenlijke cultuurfondsen geven in 2015 en 2016 invulling aan deze prioriteit met een speciaal Brazilië intensiveringsprogramma dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gefinancierd. Dit programma is een vervolg op het Central de Cultura-programma dat door deze fondsen in 2011 en 2012 werd uitgevoerd. Het nieuwe programma richt zich op het consolideren van de bestaande relaties maar ook op het stimuleren van nieuwe culturele samenwerkingen tussen de twee landen.

Minister Jet Bussemaker heeft de Tweede Kamer afgelopen maandag per brief laten weten dat zij de moties van 2 juli jongstleden zal overnemen. Ook maakt zij in de brief duidelijk dat een groot deel van de aangenomen moties ten koste zal gaan van budget dat eerder bedoeld was voor het Fonds Podiumkunsten; voor festivals, jeugdgezelschappen en talentvolle makers. De brief is hieronder te lezen en zal 2 september in de Tweede Kamer behandeld worden.

Dit voorjaar maakte het Fonds bekend het grootste deel van de incidentele middelen die minister Bussemaker voor talentontwikkeling beschikbaar had gesteld te besteden aan meer mogelijkheden voor beginnende makers. Tussen 1 april en 1 juli konden organisaties die voor een incidentele bijdrage in aanmerking kwamen een plan indienen. Uit de plannen moest blijken dat het geld gebruikt wordt om beginnende makers hun eerste stappen in het professionele veld te laten zetten, daarbij begeleid door de aanvrager en andere partners.

De 42 toekenningen voor de subsidie Reguliere Programmering Theater- en Concertzalen (SRP) 2016-2017 zijn bekend.

The Art of Impact maakt bekend dat de eerste open oproep heeft geresulteerd in 36 gehonoreerde projecten.

Het Fonds Podiumkunsten heeft gisteren de uitspraak van de Raad van State ontvangen over het beroep van Holland Opera.

Binnen de compositieregelingen is een aantal veranderingen doorgevoerd naar aanleiding van de evaluatie van KWINK groep. De veranderingen hebben tot doel de verbinding tussen muziekauteurs en de rest van de spelers in de podiumkunsten robuuster te maken.

Het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten gaan gezamenlijk een regeling ontwikkelen voor de totstandkoming van nieuwe theaterteksten. Het doel is de kwaliteit, diversiteit en ontwikkeling van het Nederlands theaterrepertoire verder te stimuleren.

Compose4You is een marktplaats waar opdrachtgevers en componisten elkaar kunnen treffen. Donemus en Nieuw Geneco zullen de komende tijd nauw samenwerken bij de inrichting en promotie van dit initiatief.