Oorkaan wint YAMA Young Audiences Music Award 2015

15 september 2015
Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

Een internationale jury heeft de YAMA Award 2015 voor beste muziekproductie van het jaar toegekend aan de Oorkaan-productie Glimp. Ook won Glimp een Award voor ‘best small ensemble’. Oorkaan wordt meerjarig ondersteund door het Fonds Podiumkunsten. De YAMA Award wordt toegekend aan de meest creatieve en innovatieve muziekvoorstelling voor jongeren. De uitreiking vond plaats tijdens het JMI’s YAM Session evenement, in het Mimara Museum in Zagreb, Kroatië.
Young Audiences Music Awards
De Young Audiences Music Awards (YAMA) ondersteunt en ontdekt toonaangevende en inspirerende producties uit alle windstreken, uitgevoerd door diverse professionele musici en ensembles. De YAMA genomineerden zijn gekozen uit meer dan 60 producties uit 19 verschillende landen. De YAMA is een initiatief van Jeunesses Musicales International (JMI), de bekendste jongerenmuziekorganisatie ter wereld. JMI’s werk is gebaseerd op het principe dat muziek en cultuur, als fundamentele rechten, voor alle kinderen en jongeren toegankelijk moeten zijn.

Glimp
Glimp is een muziekproductie voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud
Op uitnodiging van Oorkaan heeft multi-talent Lotte van Dijck met contrabassist Tony Overwater het concept voor Glimp ontwikkeld en met percussionist Rob Kloet en regisseur Bram de Goeij (winnaar de Zilveren Krekel 2015) van het Maplab/StoryBasedMedia de voorstelling gecreëerd.
Glimp is een muziekvoorstelling voor peuters en hun (groot)ouders, en neemt je mee naar een betoverende droomwereld waarin jazzy klanken en kleurrijke beelden een spannend spel met elkaar en met jou spelen. In Glimp gaan muziek, beeld, techniek, musici en publiek een bijzondere vriendschap met elkaar aan.
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz