Nederlandse theatermakers winnen Mickey Miners award 2013

09 januari 2013
nws.315.speeltheater.webp

Saskia Janse en Onny Huisink van Speeltheater Holland hebben vandaag de Mickey Miners lifetime achievement award ontvangen tijdens de IPAY conferentie in Philadelphia, Verenigde Staten. De IPAY (International Performance Arts for Youth) reikt deze belangrijke prijs elk jaar uit aan personen die een significante impact hebben gehad in het jeugdtheaterveld internationaal gezien.
Saskia Janse en Onny Huisink maken al jaren eigenzinnige en originele voorstellingen als Speeltheater Holland. De groep werd in 1976 opgericht en is gevestigd in Edam. Daar worden de producties geschreven, geproduceerd en gerepeteerd. Artistieke kwaliteit en de ontwikkeling van een persoonlijke stijl zijn belangrijke pijlers voor Speeltheater Holland. Vanaf januari 2013 is de groep opgeheven en gaan Janse en Huisink door als onafhankelijke theatermakers en regisseurs (Speeltheater Holland Studio).

Mickey Miners Award
De Mickey Miners award wordt uitgereikt aan iemand die een significante contributie heeft geleverd aan het jeugdtheaterveld. Aan een persoon die energie, visie, ervaring en wijsheid uitstraalt en waarde hecht aan het bieden van een positieve impact op het leven van kinderen en jongeren. De prijs is vernoemd naar Mickey Miners, voormalig curator voor jeugdtheater bij het Detroid Institute of the Arts. De prijs werd uitgereikt door de winnaar van vorig jaar, Jim Morrow, artistiek leider van het Mermaid Theatre of Nova Scotia.
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz