Nanine Linning genomineerd voor Duitse theaterprijs

04 september 2012
Choreografe Nanine Linning is met haar meest recente voorstelling Voice Over genomineerd voor Der Faust, de meest belangrijke en prestigieuze theaterprijs van Duitsland.
De genomineerden zijn kunstenaars die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de podiumkunsten in Duitsland. De voorstelling van Nanine Linning werd gekozen uit honderden voorstellingen en genomineerd in de categorie Dans.

Andere genomineerden in deze categorie zijn Martin Schläpfer/Ballet am Rhein, Düsseldorf en Mei Hong Lin/Staatstheater Darmstadt. In de categorie Muziektheater is o.a. operaregisseur Jossi Wieler genomineerd. In de categorie Toneel is dit o.a. Martin Kusej. Beide zijn regelmatig in Nederland werkzaam bij De Nederlandse Opera.

Der Faust is in het leven geroepen door de Deutschen Bühnenverein (Bundesverband der Theater und Orchester), Kulturstiftung Deutschland en de Deutsche Akademie der Darstellende Kunst en wordt op 10 november 2012 uitgereikt in Erfurt, Duitsland.

Linning maakte Voice Over met haar gezelschap in Osnabrück.
Vanaf 1 oktober zal zij haar gezelschap vestigen in Heidelberg om daar haar werkzaamheden als artistiek directeur en chef choreograaf verder door te zetten onder de naam Dance Company Nanine Linning/Theater Heidelberg.
Voice Over is vanaf 26 maart 2013 ook in Nederland te zien.

Kijk voor meer informatie op naninelinning.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz