Henriëtte Post aanwezig bij HALf6 over cultuurbeleid

18 februari 2014
nws.437.half6logo.webp

HALf6 vindt om de week plaats in de centrale hal van de Theaterschool in Amsterdam. Er wordt gepraat met mensen uit de stad, het veld en de studie. Vandaag is Henriëtte Post aanwezig bij de aflevering: "Alles wat je wilde weten over cultuurbeleid maar nooit durfde te vragen."
Boeiend of saai? In ieder geval bepaalt het cultuurbeleid de voorwaarden voor de mogelijkheden van jonge kunstenaars vandaag en morgen. In de lokale, nationale en zelfs internationale context. Is er nog wel plek straks voor jonge kunstenaars? En voor kunst überhaupt?

HALf6 zal de geheimen openbaren over de manier waarop wij in Nederland kunst en cultuur organiseren en ondersteunen. Zij zullen de actuele situatie bloot leggen, fantaseren over beleid voor de toekomst en zoeken naar alternatieven.

Cultuurjournalist Robbert van Heuven doet een inhoudelijke aftrap en maakt vervolgens deel uit van het gesprek met: Henriëtte Post (directeur Fonds Podiumkunsten, theatermaker Pepijn Smit (PS/Theater), performer en curator Marjolein Vogels (festival WHY NOT Amsterdam) en student Jonatan Bulo (Nationale Balletacademie).

Met de column Boeken enzovoorts door Loek Zonneveld en muziek van My Sisters Collected Fantasies.

kijk voor meer informatie op www.ahk.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz