Dolby van Nanine Linning wint de Mus

01 september 2010
Uit 75 theater-, dans- en muziekvoorstellingen is Dolby, de dansvoorstelling van Nanine Linning bekroond met ‘De Mus’, de prijs voor de meest veelbelovende voorstelling van Festival de Parade 2010. De Mus werd tijdens het afsluitende gala aan het team van Dolby uitgereikt door regisseur Pieter Kramer.
Uit het juryrapport: ‘Door de fysieke interactie tussen de spelers en het enorme hoge tempo van deze enerverende voorstelling, krijgt het publiek geen seconde de tijd om af te dwalen naar andere gedachten. Het voor het publiek herkenbare aantrekken en afstoten van de spelers onderling, maakt dat je je naast fysiek ook gevoelsmatig dichtbij de spelers voelt. Zo dicht dat de tranen je in de ogen springen. Zelden is er op de Parade een voorstelling geweest die voor de toeschouwer zo’n confronterende werking had op allerlei vlakken.’

Al vanaf het begin van de speelperiode was Dolby een absolute publieksfavoriet. Staande ovaties volgden elkaar op in de steden Den haag, Utrecht en Amsterdam. En ook op het festival Lowlands was Dolby een groot succes.

Vanaf 27 november is Dolby te zien met een nieuwe cast in Theater am Domhof van Tanztheater Osnabrück (Dld). Op 25 september gaat daar tevens de opera Madame Butterfly van Puccini in première, Linning’s operadebuut. Vanaf 26 oktober 2010 zal Linning’s voorstelling Synthetic Twin in de grote theaters van Nederland te zien zijn.

Nanine Linning ontvangt tweejarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten.
Foto: Antoinette Mooy
Foto: Antoinette Mooy
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz