Debat 18 oktober Rode Hoed: kunst een linkse hobby?

05 oktober 2010
Het kabinet in oprichting wil flink bezuinigingen op subsidies voor kunstinstellingen. De kunstinstellingen zijn verzadigd geraakt, weten zelf niet hoe inkomsten te vergaren en zijn een subsidiepot voor de linkse elite, betogen voorstanders. De schade van de bezuinigingen zal zeer groot zijn, terwijl het op de begroting slechts een schijntje oplevert, vinden tegenstanders. Op maandag 18 oktober vindt hierover een debat plaats in de Rode Hoed in Amsterdam.
De discussie over kunst is verworden tot een debat over de kosten en opbrengsten. Wat is de intrinsieke waarde van kunst voor de samenleving? Hoeveel kan er bezuinigd worden als het aanbod gaat verschralen? Wat is het minimum aan kunst wat een samenleving nodig heeft?

Amsterdams wethouder Kunst en Cultuur en Economie Carolien Gehrels (PvdA), Eerste Kamerlid Hans Hillen (CDA, onder voorbehoud) en directeur van het Gemeentemuseum Den Haag Benno Tempel over het nut van bezuinigingen, de gevolgen en de waarde van kunst. Met verschillende vertegenwoordigers van kunst- en cultuurinstellingen en een column van schrijver en columnist Bas Heijne.

Debat: kunst een linkse hobby?
Maandag 18 oktober 2010, café open 19.00 uur, aanvang 20.00 uur
Locatie: Rode Hoed, Amsterdam
Organisatie: NRC Handelsblad en de Rode Hoed
Gespreksleiding: Joyce Roodnat, redacteur NRC Handelsblad

Meer informatie op rodehoed.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz