Arts Presenters Conference: 11 t/m 15 januari New York

06 november 2012
Van 11 tot 15 januari 2013 vindt het jaarlijkse Arts Presenters Conference in New York plaats. Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP) is aanwezig en via hen kunt u toegangskaarten met aanzienlijke korting krijgen.
Van 11 tot en met 15 januari 2013 zal het Noord-Amerikaanse podiumkunstenveld zich weer in New York verzamelen voor de jaarlijkse Arts Presenters Conference. Deze podiumkunstenbeurs wordt door de Association of Performing Arts Presenters (APAP) georganiseerd in het Hilton Hotel in Manhattan. Jaarlijks bezoeken meer dan 3600 professionals uit de podiumkunsten uit ruim 30 landen de APAP. In plaats van een toegangsprijs van $ 875 tot $ 1.120 te betalen kunt u zich tot 15 december bij BPP aanmelden voor € 250.

Voordelen
Wie zich via BPP registreert voor de Arts Presenters Conference:

krijgt vrij toegang tot de 'exhibit hall', drie verdiepingen van het Hilton Hotel, waar honderden organisaties zichzelf van achter beursstands presenteren. Bovendien is er vrij toegang tot interessante plenaire bijeenkomsten en de ongeveer 1200 showcases.

kan de Nederlandse beursstand gebruiken om met Noord-Amerikaanse relaties af te spreken en om de andere Nederlandse delegatieleden te ontmoeten. BPP heeft een stand gereserveerd, en zal aanwezig zijn als 'Performing Arts from the Netherlands'. Vertegenwoordigers van de aanwezige Nederlandse gezelschappen/bands zullen worden gevraagd de stand in time-slots van 2 uur te bemannen.

krijgt hotelsuggesties

ontvangt informatie over en uitnodigingen voor recepties die TIN, MCN en BPP en het Consulaat-Generaal NY organiseren

ontvangt half december een overzicht en adreslijst van de aanmeldingen voor de APAP.


Zie voor meer informatie over de beurs apapconference.org

Combineren
Maar er is veel meer in deze periode te doen in New York. Overweeg bijvoorbeeld ook deelname aan:

Under The Radar, geprogrammeerd door Mark Russell. Het festival vindt gelijktijdig en voorafgaand aan de Arts Presenters Conference in New York plaats (informatie op undertheradarfestival.com het symposium vindt plaats op 10 en 11 januari, het festival gaat van start op 9 januari).

Ook het ISPA Congres kan voor een deel van de Nederlandse groepen interessant zijn, en is dit jaar van 15-17 januari: ispa.org

Globalfest: een eendaags wereldmuziek-festival op 13 januari: globalfest.org

NY Winterjazzfest: een tweedaags jazz festival downtown Manhattan in diverse clubs op 11 en 12 januari: winterjazzfest.com

Verder zijn er nog twee andere interessante theater- en dansfestivals te bezoeken, COIL van PS122, geprogrammeerd door Vallejo Gantner van 3-9 januari, ps122.org en het American Realness festival, van 10-20 januari: tbspmgmt.com/AMERICAN_REALNESS_.html

Voor professionals op het gebied van jeugdtheater is het het overwegen waard om vóór de APAP Philadelphia te bezoeken, waar de IPAY plaatsvindt, de International Performing Arts for the Youth. Dit keer zijn maar liefst twee Nederlandse groepen geselecteerd voor showcases, te weten Etienne Borgers en De Stilte. Ook een delegatie van de Assitej Nederland zal hier aanwezig zijn: 4-7 januari: ipayweb.org


Overigens zullen Mark Russell (Under the Radar Festival) en Vallejo Ganter (COIL) beiden aanwezig zijn tijdens het programma Moving Meetings Theater in Amsterdam.

Aanmelden
Voor organisatorische vragen én aanmeldingen kunt u mailen naar anja@promotiepodiumkunsten.nl

Onder de noemer 'Dutch Performing Arts' is BPP aanwezig bij de conferentie. Daarmee neemt het BPP de taak over van het Theater Instituut Nederland en Muziek Centrum Nederland, die per 1 januari 2013 ophouden te bestaan.
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz