ArtEZ start master Theatre Practices

02 december 2013
Per september 2014 start de nieuwe master Theatre Practices bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Deze tweejarige Engelstalige master is een uitbreiding van de huidige master Choreografie die de laatste 11 jaar een onderscheidende reputatie heeft opgebouwd. Binnen deze internationale master worden de kunstpraktijk en het onderzoek aan elkaar gelijk gesteld. Dit blijft ook binnen de master Theatre Practices een belangrijk uitgangspunt, maar dan binnen de bredere (maatschappelijke) context van dans en theater.
Tijdens de opleiding staat het individuele onderzoekproject van de student centraal. Het begint al tijdens de intakeprocedure, waar de aankomend student een onderzoeksvoorstel presenteert, dat vervolgens wordt besproken en aangescherpt. Het onderliggende onderwijsprogramma bestaat uit drie modules: Work Methods, Contextual Practices and Discursive Practices.

De Master Theatre Practices vormt een ontmoetingspodium voor theater en dans. Zowel binnen als buiten de opleiding wordt er intensief samengewerkt met verschillende netwerken. Kennis wordt gezamenlijk verwerkt en toegepast. Op deze wijze ontmoeten en inspireren studenten vanuit verschillende achtergronden en opleidingen elkaar in een professionele omgeving.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten
ArtEZ is een van de grote kunsthogescholen in Nederland en is gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Voor drieduizend studenten verzorgt ArtEZ een breed aanbod van bachelor- en masteropleidingen.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op artez.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz