Aanvragen van frictiekosten

28 augustus 2012
Instellingen die in de periode 2009-2012 meerjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten ontvingen en die voor de komende periode (2013-2014) geen meerjarige subsidie toegekend kregen of een subsidiebedrag ontvangen van meer dan 10% lager dan het subsidiebedrag van 2012, komen in aanmerking voor frictiekosten.
De instellingen waar het om gaat, hebben al een brief ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen, dan komt u niet in aanmerking voor frictiekosten.

Niet alle kosten die u maakt komen in aanmerking voor vergoeding. Voorts hanteert het Fonds als beleid dat de bijdrage in de frictiekosten in principe niet hoger zal zijn dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is per instelling vastgesteld.

Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moet u uiterlijk op 1 oktober 2012 voor 17.00 uur een aanvraag indienen, via Mijn Fonds Voor deze aanvraag gelden dezelfde procedurele voorwaarden als voor een reguliere subsidieaanvraag, zoals het strikt hanteren van de deadline. Houdt u daar alstublieft rekening mee.

Mocht u nog vragen hebben, stuurt u deze dan naar frictievragen@fondspodiumkunsten.nl Als u geen frictiekosten verwacht, of deze geheel wilt financieren uit uw eigen reserves, stuurt u dan alstublieft voor 1 oktober 2012 een bericht naar frictievragen@fondspodiumkunsten.nl. zodat wij weten dat wij van u geen aanvraag hoeven te verwachten.

Veelgestelde vraag
Vraag: Ik krijg vanaf 2013 geen (of aanzienlijk minder) subsidie, maar kan, door andere nieuwe inkomstenbronnen, onze activiteiten op gelijke schaal voortzetten, en hoef daarom ook geen aanspraak te maken op een subsidie voor frictiekosten. Wel willen wij vanaf 2013 het Bestemmingsfonds aanspreken voor financiering van onze activiteiten. Kan dat?

Antwoord: Bij de vaststelling van de gehele periode 2009-2012 (zomer 2013) besluit het Fonds ook over de afwikkeling van een eventueel saldo Bestemmingsfonds op 31 december 2012. Of er eventueel sprake zal zijn van terugbetaling van een deel van het subsidie (ten laste van het Bestemmingsfonds) zal vooral afhangen van de vraag of de overeengekomen prestaties al dan niet gerealiseerd zijn.
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz