9 miljoen euro extra voor positief beoordeelde gezelschappen en ensembles

10 november 2017
Minister Ingrid van Engelshoven (cultuur) heeft vandaag bekend gemaakt dat er 9 miljoen euro extra geld beschikbaar word gesteld voor het Fonds Podiumkunsten. Het geld is beschikbaar voor gezelschappen en ensembles die een positieve beoordeling binnen de meerjarige activiteitensubsidie 2017–2020 hebben gekregen, maar waar onvoldoende budget voor was.
Het Fonds Podiumkunsten is blij met deze extra gelden. Deze gezelschappen en ensembles hebben reeds een bedrag toegekend gekregen voor 2017, maar door deze investering kunnen zij nu ook in 2018, 2019 en 2020 hun programmering voortzetten. Minister Van Engelshoven: “Dit is goed nieuws voor de vele gezelschappen en ensembles die al een hele poos in onzekerheid verkeren. Zij kunnen zich nu weer met volle energie storten op de programmering voor het nieuwe seizoen. Met deze investering zorgen we voor continuïteit, zodat culturele instellingen hun positie in binnen- en buitenland kunnen vasthouden.”

Lees hier het uitgebreide persbericht van het ministerie van OCW.
Bekijk hier om welke gezelschappen en ensembles het gaat. Het gaat dan om de gezelschappen en ensembles met twee sterretjes (**).

Voor (pers)vragen kunt u contact opnemen met Carlie Janszen, via 070-7072799 of c.janszen@fondspodiumkunsten.nl.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen