3 oktober: presentatie de oogst van Koers Kunst

12 september 2011
Conclusies van landelijke brainstorm over vernieuwing van de cultuurwereld worden op 3 oktober gepresenteerd.
Maandag 3 oktober presenteren initiatiefnemers Johan Idema en Simon van den Berg de eindconclusies van Koers Kunst. In een afrondende publicatie beschrijven zij aan de hand van alle ideeën die Koers Kunst heeft opgeleverd de nieuwe uitdaging waar de cultuurwereld voor staat. Ook presenteren de initiatiefnemers de lessen die Koers Kunst als innovatiepodium heeft opgeleverd.

Onder leiding van Ilona Eichhorn reageren Dingeman Kuilman (collegevoorzitter van ArtEZ hogeschool voor de kunsten), Nanette Ris (directeur Muziekcentrum Vredenburg) en Hans Maarten van den Brink (directeur Mediafonds) op conclusies van Koers Kunst. Vervolgens gaan zij met de initiatiefnemers van Koers Kunst in discussie over het belang van vernieuwing voor de cultuurwereld.

Koers Kunst is een landelijke brainstorm over hoe de cultuurwereld zich kan verbeteren en vernieuwen. In april 2011 vond de aftrap plaats, via De Volkskrant en AVRO-radio. In de maanden daarop heeft Koers Kunst talloze ambitieuze voorstellen gepresenteerd, afkomstig van deskundigen en het publiek. Online en via de media hebben uiteindelijk tienduizenden mensen meegelezen, meegeluisterd en meegedacht over hoe vorm kan worden gegeven aan een vitale culturele toekomst van ons land. Kijk voor meer informatie op koerskunst.nl

De bijeenkomst vindt plaats in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger van 16.00 – 18.00 uur. De eerste 100 bezoekers ontvangen een gratis exemplaar van de publicatie.

Koers Kunst wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS REAAL Fonds en het VSBfonds. Voor meer informatie of vragen, neem contact op met Koers Kunst via info@koerskunst.nl
nws.203.koerstkunst.webp
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz