3 december: Conferentie Cultuur in Beeld 2012

13 november 2012
nws.300.cultuurinbeeld.webp

Op maandag 3 december organiseert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de conferentie Cultuur in Beeld 2012, op weg naar een nieuw evenwicht. De afgelopen periode is er al veel veranderd in de kunst- en cultuursector; en er zal nog meer veranderen. Dat vraagt veerkracht en creativiteit van de betrokkenen.
Tijdens Cultuur in Beeld 2012 worden vragen behandeld als: wat betekent samenwerking in de praktijk? Wat zijn de consequenties voor de organisatie als je een breder publiek probeert te trekken? En lukt het om de brug te slaan tussen het artistiek proces en de wens om meer geld uit de markt te halen?

Trevor Davies is hoofdspreker. Hij is directeur van het Copenhagen International Theatre en betrokken bij Arhus Cultural Capital 2017. Daarnaast was hij in 1999 'cultureel commentator' in Amsterdam. Met een onafhankelijke blik bekeek hij het Amsterdamse cultuurlandschap. Zijn advies: vernieuw jezelf als sector en daag de gevestigde orde uit.

Daarnaast spreken we met onder andere Marloes Krijnen, directrice van het FOAM en mededirectrice van de Unseen Photo Fair, en Margriet van Kraats, directrice van Tivoli en bestuurslid van Into The Great Wide Open, over hoe zij de weg naar een nieuw evenwicht in de kunst- en cultuursector beleven.

's Middags kunt u kiezen uit een gevarieerd en aantrekkelijk programma van lezingen en workshops met als belangrijkste thema's: ondernemerschap, publieksoriëntatie, financiering en artistiek vermogen. Grote en kleine instellingen over de hele breedte van de sector zullen deze middag hun werkwijze en visie op de kunst- en cultuursector met u delen en staan klaar om met u in gesprek te gaan.

Datum: Maandag 3 december 2012
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: De Fabrique in Utrecht
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelden is wel vereist: cultuurinbeeld2012.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz