22 maart: Creative Financing of The Arts Symposium

10 februari 2011
De wetenschappelijke staf en de studenten van de Master Cultural Economics & Cultural Entrepreneurship op de Erasmus Universiteit reageren op de aankomende bezuinigingen door nieuwe ideeën en mogelijkheden te zoeken om kunst en cultuur te financieren. Zij organiseren een open competitie voor ideeën over alternatieve manieren om de waarde van kunst te realiseren, en een symposium op 22 maart 2011.
Met de aankomende terugtreding van de overheid als belangrijkste financieringsbron zullen de makers en liefhebbers van de kunst andere manieren moeten bedenken om kunstzinnige activiteiten te financieren. De studenten roepen kunstenaars, kunstmanagers, culturele ondernemers alsook mensen uit de bedrijfswereld en de overheden en kunstliefhebbers op om creatieve financieringsmogelijkheden in te brengen.

Zij zullen de indieners van de meest inventieve en effectieve ideeën en praktijken uitnodigen deze te presenteren in een manifestatie op 22 maart in The Creative Factory in Rotterdam. Voor de meest opmerkelijke bijdrage hoort een creatieve erkenning. Zij zullen verder zorg dragen voor publicatie in een boek en een speciaal daarvoor ingerichte website.

Deze oproep is een initiatief van de wetenschappelijke staf en de masterstudenten van de internationale master cultural economics and cultural entrepreneurship op de Erasmus Universiteit. Zij werken samen met verschillende organisaties waaronder Cultuur en Ondernemen, Van den Ende Foundation, Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en NRC Handelsblad.

Kijk voor meer informatie op www.academiavitae.org
nws.140.creative_financing_arts.webp
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz