20 november: Jazz Bizz Nizz, de crisis als keerpunt

14 november 2012
Voorlopig de laatste Jazz Bizz Nizz, dé talkshow en meeting voor jazzprofessionals die sinds 2010 wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland, vindt op 20 november plaats in Huis aan de Werf in Utrecht. Met een flinke bezuinigingsronde achter de rug en een hoop veranderingen voor de boeg in 2013, zal Jazz Bizz Nizz geheel in het teken staan van ‘de crisis als keerpunt’.
Er gaat een hoop veranderen binnen de Nederlandse jazzsector met enorme gevolgen voor musici en ensembles, podia en festivals en de media. Tijd om de koppen bij een te steken en een krachtmeting te houden. Wat zijn de sterke punten van onze scene en waar liggen mogelijkheden en kansen? En hoe kunnen we die zo goed mogelijk benutten? Iedereen die zich professioneel bezig houdt met jazz is welkom bij deze interactieve brainstorm, die hopelijk uitmondt in een ideeënbus voor 2013.

Sprekers
Onder leiding van presentatrice Mijke Loeven komen de volgende deskundige sprekers uit verschillende hoeken van de jazz aan bod:

Pieter van Adrichem - hoofd marketing en communicatie Bimhuis.

Reinier Baas - gitarist

Jo Houben - directeur Cultuur-Ondernemen

Michelle Kuypers - North Sea Jazz

Henriëtte Post - Raad van Bestuur Fonds Podiumkunsten

Vera Vingerhoeds - VPROJazzLive


Interactieve brainstorm
Het publiek wordt van harte uitgenodigd om bij te dragen aan de analyse, ideeën in de groep te gooien en te reageren op de sprekers of op de rake stellingen die zullen worden geponeerd.

Vaste prik
Ook bij deze editie zal live muziek niet ontbreken, noch de scherpe column van Koen Schouten en muziek uit de platencollectie van DJ Guido van Dieren.

Datum: Jazz Bizz Nizz nr. 8: dinsdag 20 november 2012
Locatie: Huis aan de Werf, Utrecht
Aanvang talkshow: 19.30 uur, toegang gratis
Aanmelden: via Muziek Centrum Nederland
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz