16 september presentatie Podiumpeiler 2011

08 september 2011
Op vrijdag 16 september wordt de Podiumpeiler 2011 gelanceerd, het naslagwerk over de podiumkunsten en muziekindustrie in Nederland.
In de Podiumpeiler worden in bondige, thematische hoofdstukken zoveel mogelijk cijfers, grafieken en kaarten getoond over onder meer de omvang en spreiding van het totale podiumkunstenaanbod, de werkgelegenheid in de podiumkunsten en de verhouding tussen overheidssubsidies en eigen inkomsten. Het rapport sluit af met een essay waarin de vraag wordt beantwoord wat de podiumkunsten per saldo bijdragen aan onze welvaart.

De Podiumpeiler 2011 is gemaakt door Atlas voor Gemeenten, in opdracht van en in samenwerking met Theater Instituut Nederland en Muziek Centrum Nederland. Tijdens de presentatie geeft Gerard Marlet, mede-auteur en directeur van Atlas voor Gemeenten, een toelichting op het rapport. Aansluitend vindt een paneldiscussie plaats over de waarde van de Podiumpeiler voor de sector en beleid. Na afloop ontvangt u een exemplaar.

Aanmelden: eguest.eu (r.s.v.p. vóór 9 september)
Locatie: De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam
Datum en tijd: 16 september 2011 van 15.00 tot 17.00 uur

Programma:

15.00 uur Inloop
15.30 uur Lezing Gerard Marlet
16.00 uur Paneldiscussie met o.a. Gerard Marlet (Atlas voor Gemeenten), Cas Smithuijsen (Boekmanstichting), Jet de Ranitz (college van bestuur AHK), en Andries van den Broek (Sociaal Cultureel Planbureau).
17.00 uur Borrel

U kunt de Podiumpeiler 2011 ook downloaden op atlasvoorgemeenten.nl
nws.202.podiumpeiler.webp
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz