14 november concert en uitreiking Nederlandse Muziekprijs

02 november 2010
Op 14 november speelt Ties Mellema het saxofoonconcert van Otto Ketting met het Brabants Orkest in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Na afloop van het concert krijgt hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt door de minister van OCW Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart.
De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die namens de Minister van OCW toegekend wordt aan een jonge musicus, opgeleid op het terrein van de klassieke muziek. Deze musicus heeft, naar het oordeel van de Adviescommissie Nederlandse Muziekprijs, met succes een studietraject afgerond waardoor hij op het hoogste artistieke niveau in de internationale muziekpraktijk kan functioneren. De bewindspersoon die cultuur in zijn portefeuille heeft, reikt de prijs uit op een openbaar concert waar de winnaar te horen is als solist.

De Nederlandse Muziekprijs werd 29 jaar geleden voor het eerst uitgereikt. Prijswinnaars uit het verleden zijn onder anderen de zangeres Jard van Nes, pianist Ronald Brautigam, cellisten Pieter Wispelwey en Quirine Viersen, violisten Janine Jansen en Liza Ferschtman, fagottist Bram van Sambeek en harpiste Lavinia Meijer.

Uitgebreide informatie over Ties Mellema is te vinden op tiesmellema.nl
nws.63.tiesmellema1024.webp
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz