12 mei: Talkshow Brazil Today!

11 mei 2011
Een talkshow van SICA en Central de Cultura over de culturele uitwisseling tussen Brazilië en Nederland
Brazilië is één van de 27 meest populaire landen in de wereld, volgens een ranglijst van de BBC Worldservice. De succesvolle overgang naar een democratisch systeem en een sterke, vrouwelijke president hebben de blik van de wereld op dit land veranderd. Samen met de stabiele economische groei, een groeiende middenklasse en het vooruitzicht op grote evenementen als de WK-voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 zorgt dit voor een optimistische vibe die elders in de wereld even minder voelbaar is.

Hoe energiek en vernieuwend is het Braziliaanse culturele leven? Wat gebeurt er allemaal op het gebied van de culturele uitwisseling tussen Nederland en Brazilië? Kom naar Brazil Today! en laat je inspireren en bijpraten.

Presentator is Ángel Gurría-Quintana, schrijver en literair criticus voor onder meer de Financial Times, The Observer, The Economist en Paris Review. Sprekers zijn Nayse Lopez (Panorama Dance Festival Rio de Janeiro), Cesar Augusto (Tempo Festival das Artes Rio de Janeiro) en Pedro Evora (RUA Architects).

Wanneer: donderdag 12 mei, 16.30 - 18.30 uur
Waar: Smart Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Toegang gratis, aanmelden kan via www.sica.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz