Tips


Ingelogd
Als u bent ingelogd klikt u op het tempel-symbool (links bovenin) om naar de pagina met subsidieregelingen te gaan.

Browser
Voor een prettig gebruik van onze database adviseren wij u gebruik te maken van de Mozilla Firefox als browser. Dit programma kunt u gratis downloaden. Ook Internet Explorer werkt goed.

Openen aanvraagformulier
Als u problemen ondervindt met het openen van het aanvraagformulier omdat u het wilt printen sla het formulier dan eerst op. Open het formulier daarna met een tekstverwerkingsprogramma als Open Office of Neo Office (deze kunt u gratis downloaden) of Microsoft Office.

Document opslaan als PDF-document
Alle documenten die u uploadt in Mijn Fonds Podiumkunsten moeten pdf-bestanden zijn, omdat die op elk systeem goed leesbaar zijn. Vaak is de mogelijkheid om pdf-bestanden te maken al aanwezig in het gebruikte programma. Zo niet dan is het met gratis software te realiseren.

Werkt u op een Mac en gebruikt u iWorks (Pages en Numbers), OpenOffice/LibreOffice of MicrosoftOffice-2011, dan kunt u via het pdf-icoon bovenin de werkbalk, de keuze 'exporteren' of de keuze 'opslaan als' een pdf-versie van uw documenten maken. Let er wel op dat van de begroting, die in een spreadsheet wordt gemaakt, alle vier sheets/tabs (gehele werkmap) achter elkaar in één pdf terechtkomen. Als alternatief kunt u op de Mac via het printscherm kiezen voor 'printen naar pdf'. Let u er ook hier wel op dat u dan met SHIFT en de muisknop alle sheets/tabs aanklikt om deze achter elkaar in één pdf te laten komen.

Werkt u op een Windows machine en gebruikt u MicrosoftOffice-2010 of OpenOffice/LibreOffice dan kunt u via het pdf-icoon bovenin de werkbalk, de keuze 'exporteren' of de keuze 'opslaan als' een pdf-versie van uw documenten maken. Let er wel op dat van de begroting, die in een zogenaamd spreadsheet wordt gemaakt, alle vier sheets/tabs (gehele werkmap) achter elkaar in één pdf terechtkomen. Als alternatief kunt u een een zogenaamde 'pdf printer' downloaden en installeren. Gebruik de zoekterm 'gratis pdf converter' in Google om zo'n programma te vinden. Let er ook hier op dat de vier sheets/tabs (gehele werkmap) van de begroting achter elkaar in één pdf terechtkomen.

Op de meeste Linux distributies is een versie van OpenOffice danwel LibreOffice aanwezig en is exporteren als pdf-versie een standaard functionaliteit van het programma. Zie het pdf-icoon bovenin het de werkbalk.

Ook de scans dienen in pdf-formaat te zijn. Dit is veelal in de scansoftware als keuze aanwezig. Controleert u svp de te uploaden documenten altijd op goede leesbaarheid!