Nieuwsbrief december 2019


6 december 2019

Dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor vertegenwoordigers van podiumkunstenfestivals, artistiek en zakelijk leiders, directie en bestuurders/toezichthouders. Er zijn drie bijeenkomsten; maandag 13 januari in Groningen, donderdag 16 januari in Utrecht en maandag 20 januari in Eindhoven.

Jammen met Alida Dors

We gingen op bezoek bij choreograaf Alida Dors. Alida deelt haar ervaringen als deelnemer aan Fondsinitatief Fast Forward: "Het is een verdieping in lef. Ik noem het ook wel een jamsessie, je weet nooit wat er ontstaat".
Met het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ biedt het Fonds Podiumkunsten elf talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert.

Nederlandstalige theaterteksten de grens over

Na een succesvolle samenwerking in Oostenrijk slaan Dutch Performing Arts, Kunstenpunt en Flanders Literature opnieuw de handen ineen voor de promotie van Nederlandstalige theaterteksten in het buitenland.
In 2020 presenteren fondsinitiatief Dutch Performing Arts, Kunstenpunt en Flanders Literature samen met Maison Antoine Vitez acht lezingen van theaterteksten uit Nederland en Vlaanderen in Frankrijk.

Henriëtte Post op Eurosonic Noorderslag over het Cultuurbeleid

Op donderdag 16 januari vindt tijdens Eurosonic Noorderslag een debat plaats over het cultuurbeleid. Hoe komt beleid tot stand, hoe kan de culturele sector dat beleid beïnvloeden, en hoe kan je er als maker of artiest profijt van hebben? Directeur van het Fonds Podiumkunsten, Henriëtte Post, neemt deel in het panelgesprek hierover samen met Jann de Waal van Creative Council, Marianne Versteegh van Kunsten '92 en Marijke van Hees van de Raad voor Cultuur.

Blijf op de hoogte van onze meerjarige regelingen 2021 - 2024

Het Fonds Podiumkunsten verstuurde onlangs een subsidieadvies aan alle huidige producerende meerjarige instellingen. Op onze webportal staat een toelichting waarop dit advies is gebaseerd.
Op deze portal vind je ook regelmatig nieuws over de meerjarige regelingen 2021 - 2024. Zo geeft de tijdlijn een goed beeld van wat de komende maanden op stapel staat. Benieuwd? Kijk op meerjarig.fondspodiumkunsten.nl

Impact maken met de Toolkit

Onlangs is de Impact Makers Toolkit gelanceerd. De Toolkit is een laagdrempelig hulpmiddel voor makers en producenten om onder andere tot een concreet plan te komen voor een impactcampagne. Je vindt er best practices, handleidingen, tips, en voorbeelden van andere impact makers.
De Impact Makers Toolkit is mogelijk gemaakt door het CoBO Fonds, FilmFonds, Fonds 21, NPO-Fonds, VSB Fonds en Fonds Podiumkunsten.

Dominique Vleeshouwers ontvangt Nederlandse Muziekprijs

Slagwerker Dominique Vleeshouwers ontvangt de Nederlandse Muziekprijs op zaterdagavond 18 januari 2020 in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. De prijs wordt uitgereikt door Ingrid van Engelshoven, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, na afloop van het optreden van Dominique Vleeshouwers tijdens een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal.
De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

Fonds gesloten tijdens kerstdagen

Het kantoor van het Fonds Podiumkunsten is gesloten vanaf maandag 23 december 2019 tot en met vrijdag 27 december 2019. Maandag 30 december 2019 zijn we weer bereikbaar.
Wil je subsidie aanvragen in de aanvraagronde (4 t/m 8 januari geopend), vraag dan op tijd een inlogcode aan. Het verwerken van een inlogcode neemt een werkdag in beslag.

online versie

nieuwsbrief 15 sep '23

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
nieuwsbrief 23 jun '23

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
nieuwsbrief 19 mei '23

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
nieuwsbrief 21 apr '23

Nieuwsbrief april 2023

Tappin-It Collective - DOEMSDEE | Foto: © Sjoerd Derine
Tappin-It Collective - DOEMSDEE | Foto: © Sjoerd Derine
nieuwsbrief 17 mrt '23

Nieuwsbrief maart 2023

nieuwsbrief 17 feb '23

Nieuwsbrief februari 2023

Viktorien van Hulst | Foto: © Karen van Gilst
Viktorien van Hulst | Foto: © Karen van Gilst
nieuwsbrief 20 jan '23

Nieuwsbrief januari 2023

Ronald Snijders met Viktorien van Hulst | Foto: © Karen van Gilst
Ronald Snijders met Viktorien van Hulst | Foto: © Karen van Gilst
nieuwsbrief 16 dec '22

Nieuwsbrief december 2022

Foto: Ronald Snijders | © Raul Neijhorst
Foto: Ronald Snijders | © Raul Neijhorst
nieuwsbrief 14 nov '22

Nieuwsbrief november 2022

Beeld: © Joshua Hoehne via Unsplash
Beeld: © Joshua Hoehne via Unsplash
nieuwsbrief 21 okt '22

Nieuwsbrief oktober 2022

meer