Bertolf, GGGOLDDD, Moss, Sevdaliza en Tim Knol maken met Upstream: Music een volgende stap


7 december 2021

Binnen de regeling Upstream: Music ontvangen vijf projecten een honorering. Deze regeling biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière. Bertolf, GGGOLDDD, Moss, Sevdaliza en Tim Knol maken met Upstream: Music een volgende stap.


Upstream: Music ondersteunt creatieve en zakelijke trajecten van artiesten. Het programma wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Aanvragen kunnen door het jaar heen worden ingediend. Een bijdrage vanuit Upstream: Music wordt gedeeltelijk als renteloze lening verstrekt. Eerder dit jaar ontvingen artiesten zoals Jett Rebel en S10 een bijdrage.

Een overzicht van de gehonoreerde vijf projecten:
Singer/songwriter/instrumentalist Bertolf Lentink maakte tot op heden zes solo-albums, en gaat met behulp van Upstream: Music zijn zevende album opnemen in het buitenland, begeleid door een 'droomband' van muzikanten die hij al vanaf zeer jonge leeftijd bewondert.
In de lockdown is GGGOLDDD gaan experimenteren met elektronica. Hun nieuwe album laat daardoor een nieuw, eigentijds geluid horen. Om het persoonlijke verhaal achter de plaat en het gelaagde geluid zo goed mogelijk over te brengen, werkt GGGOLDDD samen met een internationaal team van producers, creative directors, filmmakers en persagenten. Hiermee zet de band de volgende stap in een traject dat zich kenmerkt door groei en ontwikkeling.
De band Moss is al zeventien jaar het muzikale voertuig van liedschrijver en frontman Marien Dorleijn. De afgelopen maanden schreef Marien samen met gitarist Bob Gibson aan een aantal nummers in zijn studio. Veertien geselecteerde nummers worden in de oefenruimte uitgewerkt tot albumwaardige arrangementen. Daar waar Moss ooit begon als viertal, is de band nu volledig tot wasdom gekomen als een zesmansformatie. Dit resulteert in een breder en groter geluid, met een groot catalogus aan ideeën.
In haar ontwikkeling als artiest draagt Sevdaliza haar visie uit in verschillende beeld- en geluidsvormen. Haar creaties kenmerken zich door polariteit en cross-mediale invloeden. Door begeleiding van het onbewuste heeft ze haar eigen abstracte en vaak minimalistische muziek gevormd, een mix van triphop, avant-pop en elektronica. Met de release van een korte muziekfilm, een kritische reflectie op de vrouwelijke identiteit, zet ze de volgende stap in haar carrière.
Tim Knol is singer songwriter en parttime wandel-guru. In 2020 startte hij De Wandelclub, waar hij wandelaars meeneemt naar mooie plekken in het land en de deelnemers verrast met een openluchtvoorstelling. In de afgelopen periode heeft hij autobiografische nummers geschreven voor zijn vijfde album. De nummers gaan over hoe een beter mens te worden en de strubbelingen die daarmee gepaard gaan en over de lockdown. Naast het album komt er een boek met een serie verhalen en gedichten en een releaseshow die begin juni 2022 gepland staat.

De lijst met gehonoreerden is ook hier te bekijken.
Tania Kross. Foto: © Anne van Zantwijk
Tania Kross. Foto: © Anne van Zantwijk
Maarten van Hinte | Foto: © Nisran Azouaghe
Maarten van Hinte | Foto: © Nisran Azouaghe
Ensemble Asko|Schönberg | Beeld: © Asko|Schönberg
Ensemble Asko|Schönberg | Beeld: © Asko|Schönberg
Maartje Bonarius & Harm van der Laan (Tall Tales Company) | Foto: © Megin Zondervan
Maartje Bonarius & Harm van der Laan (Tall Tales Company) | Foto: © Megin Zondervan
Raoul Steffani | Foto: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Foto: © Dana van Leeuwen
Campagnebeeld FuturoPresente | Beeld: © Xaviera Altena
Campagnebeeld FuturoPresente | Beeld: © Xaviera Altena
meer