5 Upstream: Music projecten gehonoreerd

28 mei 2021
Het Fonds Podiumkunsten heeft 5 nieuwe Upstream: Music projecten gehonoreerd. Deze regeling biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière. Jett Rebel, Steff da Campo, S10
Tinlicker en San Holo maken met Upstream: Music een volgende stap.
nws.1209.jettrebelsite.webp
Voor zanger Jett Rebel is de volgende fase in zijn carrière aangebroken. Zijn nieuwe album is een stap naar volwassenheid, zowel in productie, songwriting als muzikaliteit. Jett Rebel heeft onder andere getoerd in Groot Brittannië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Spanje en wil de eerste stappen die daar zijn gezet uitbreiden met Frankrijk, Italië en Scandinavië als focus.
nws.1209.dacamposite.webp
Artiest, DJ, producer en componist Steff Da Campo maakte de afgelopen jaren een grote ontwikkeling door op muzikaal gebied. Die ontwikkeling wil hij doorzetten, daarnaast wil hij zich ook focussen op audiovisuele content en visuals voor zijn liveshows.
nws.1209.s10site.webp
De in 2000 geboren Stien den Hollander, S10 vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. S10 heeft met haar eerste twee albums een goede basis gelegd voor een langdurige carrière. Voor haar derde album zal S10 onder andere toe bewegen naar een nog volwassenere sound en zoekt ze nog meer verbinding op tussen de visuele uitingen en haar muziek.
nws.1209.tinlickersite.webp
Het uit Utrecht afkomstige duo bestaande uit Micha Heyboer en Jordi van Achthoven maakt al sinds 2013 samen hun muziek onder de naam Tinlicker. Met Upstream: Music wordt het mogelijk voor Tinlicker om door te investeren in een nieuw album traject waarmee het duo zich internationaal nog steviger op de kaart wilt zetten.
nws.1209.sanholosite.webp
San Holo is producer, gitarist en dj en label. In 2018 bracht hij zijn eerste studio album uit dat hij zelf schreef en produceerde. Zijn volgende album zal tevens zijn grootste project tot nu toe zijn en hiermee start San Holo een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale reis. Het album zal naast muziekvideo's en optredens ook gepaard gaan met een documentaire.

De lijst met gehonoreerden is ook hier te bekijken.

Upstream: Music ondersteunt creatieve en zakelijke trajecten van artiesten. Het programma wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Aanvragen kunnen door het jaar heen worden ingediend. Een bijdrage vanuit Upstream: Music wordt gedeeltelijk als renteloze lening verstrekt.
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Nieuws 22 mei 2024

Evaluatie coronasteun