Interval


15 oktober 2021 t/m 12 januari 2022

door: OFF Projects

In Interval ontmoeten dans en architectuur elkaar. De bewegingstaal van choreograaf Amos Ben-Tal en de dansers van OFFprojects gaan de interactie aan met een kinetische installatie van Gosse de Kort.

In het hypnotiserende schouwspel Interval navigeren de dansers in een steeds verschuivend architectonisch landschap. De twaalf draaiende wieken van de installatie creëren obstakels maar ook nieuwe mogelijkheden. Hoe is de ruimte van invloed op de dansers en hoe beïnvloeden de dansers de ruimte en elkaar? Wanneer vindt er een symbiose plaats en wanneer een confrontatie? Een voorstelling over de balans vinden tussen onze eigen bewegingsvrijheid en de verantwoordelijkheid voor de ander in een gedeelde ruimte.
Ben-Tal en De Kort startten in 2019 de zoektocht naar de beleving van ruimte. Twee jaar na dato heeft het onderzoek een nieuwe lading gekregen. De wereldwijde uitbraak van het Covid-19 virus heeft ons bewustzijn van ruimte volledig veranderd. Met de voorstelling Interval geven ze nu het publiek de kans om het onderwerp ruimte in een veelzijdige artistieke context te verkennen.

De speellijst is hier te bekijken.
Foto: Milena Twiehaus
Foto: Milena Twiehaus

subsidieregeling:

meerjarige productiesubsidies 2021-2024

Foto: Peter Hujar
Foto: Peter Hujar
producties

Love Sontag

De Veenfabriek | KRANT
De Veenfabriek | KRANT
producties

KRANT

producties

MAZZELTOV!

producties

Echoes of Joni

producties

Soundsofmusic

meer