Nieuwsbrief oktober 2019


10 oktober 2019

Nieuwe honoreringen theater- en concertzalen

Het Fonds Podiumkunsten kent aan acht extra podia een SRP-subsidie (Subsidie Reguliere Programmering theater- en concertzalen) toe. Aan de eerder gepubliceerde lijst zijn de volgende acht podia toegevoegd: Concertzaal Tilburg, Het Paard Den Haag, De Oosterpoort (SPOT) Groningen, Het Concertgebouw Amsterdam, Stadstheater Arnhem, Rabotheater / Schouwburg Hengelo, Theater Kikker/Hoge Woerd Utrecht en Mezz Concerts & Dance Breda.
"Dat Mezz alsnog is opgenomen in de SRP subsidieregeling voelt als erkenning en waardering waar Mezz als middelgrote popzaal voor staat: aanbieder, aanjager en ontdekker. Dit doen wij door meer indoorfestivals te organiseren zoals 'Ik Zie U Graag' met muziek uit België, Fresh, ons hiphop feest, Rootzz met moderne americana, Breda metalfest en Jazz/Fusion te organiseren. Met behulp van deze subsidie, kunnen we dit blijven doen", aldus directeur Frank van Iersel.

Oproep aan podia: vul de enquête in

Heeft u de enquête over uw programmeringspraktijk al ingevuld? Het Fonds Podiumkunsten heeft HTH Research gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de programmeringspraktijk van podia. Marianne van de Velde, beleidsmedewerker bij het Fonds, licht toe: “We willen inzicht krijgen in de keuzes die podia maken en hun visie op (landelijk) gesubsidieerd aanbod. Deze inzichten nemen wij mee in de voorbereidingen op onze beleidsperiode 2021-2024.”
Begin oktober is een enquête verspreid onder (middel)grote podia in Nederland. Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld. U kunt de digitale enquête invullen tot 25 oktober.

Bijeenkomsten over fair pay in de podiumkunsten

Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?
In deze bijeenkomsten gaan vertegenwoordigers van podiumkunstinstellingen op zoek naar antwoorden hierop. Door de sessies krijgen podiumkunstinstellingen inzicht in hun eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden als werk- en opdrachtgever. Makers, artistiek en zakelijk leiders en toezichthouders van producerende instellingen gaan hierover met elkaar in gesprek.

Deelsessie Fonds Podiumkunsten op No Man's Land 2019

De zevende editie van muziekconferentie No Man’s Land vindt op woensdag 27 november plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. Er zijn verschillende expertsessies en masterclasses te volgen.
Het Fonds Podiumkunsten is partner bij een van de sessies waarin muzikant Massi, zangeres & songwriter Eva van Manen en rapper Ruwhel hun ervaringen delen over het aanvragen van subsidie. Rapper Ruwhel heeft bij het Fonds Podiumkunsten een bijdrage ontvangen uit het programma urban projecten voor zijn albumrelease.
Scènebeeld uit de voorstelling Toverfluit | Foto: Sanne Peper
Scènebeeld uit de voorstelling Toverfluit | Foto: Sanne Peper

2P maakt uitbreiding randprogrammeringen mogelijk

Het loket 2P: Verbinden produceren en presenteren opende maart dit jaar. Afgelopen juli werden de eerste toekenningen van 2P bekend. Met 2P wil het Fonds samenwerking van podia en festivals met gezelschappen en ensembles faciliteren. Zo gaat het Internationaal Theater Amsterdam met de Toneelmakerij en Silbersee samenwerken aan het project De Toverfluit, dat eerder dit jaar is toegekend. Het Internationaal Theater Amsterdam legt uit: Met de ondersteuning vanuit de 2P-regeling organiseren we een uitgebreid randprogramma. Lokale koren zingen mee in de voorstelling. Kinderen kunnen in een interactieve theatrale experienceruimte, voorafgaand aan de voorstelling, zelf op ontdekking in het heelal.
Inmiddels zijn er acht nieuwe honoreringen bijgekomen. Bekijk de hier de lijst met toekenningen.

5 november presentatie meerjarige regeling

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Heeft u zich aangemeld? Dan ontvangt u binnenkort een bevestiging.

Deadlines

Er is nog één indiendata voor dit jaar:

20 november 2019
productiesubsidie
De deadlines voor het aanvragen van subsidie voor 2020 staan op onze website.

online versie

nieuwsbrief 23 jul '21

Nieuwsbrief juli 2021

nieuwsbrief 25 jun '21

Nieuwsbrief juni 2021

nieuwsbrief 19 mei '21

Nieuwsbrief mei 2021

nieuwsbrief 13 apr '21

Nieuwsbrief april 2021

nieuwsbrief 19 mrt '21

Nieuwsbrief maart 2021

De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
nieuwsbrief 19 feb '21

Nieuwsbrief februari 2021

nieuwsbrief 22 jan '21

Nieuwsbrief januari 2021

nieuwsbrief 17 dec '20

Nieuwsbrief december 2020

nieuwsbrief 27 nov '20

Nieuwsbrief november 2020

nieuwsbrief 14 okt '20

Nieuwsbrief oktober

meer