Nieuwsbrief november 2020

27 november 2020
ltr.179.concert.webp
Wat verandert er binnen de regelingen in 2021?
Volgend jaar gaat de beleidsperiode 2021-2024 in. Dit en vorig jaar stonden in het teken van de voorbereidingen hierop. Het Fonds ging veelvuldig in gesprek met de podiumkunstensector, organiseerde bijeenkomsten en zette onderzoeken uit om het beleid en de regelingen vorm te geven. De nieuwe beleidsperiode brengt een aantal veranderingen met zich mee in onze subsidieregelingen. Op onze website een overzicht van de wijzigingen.
ltr.179.henriettepost.webp
Henriëtte Post vertrekt bij Fonds Podiumkunsten
Directeur Fonds Podiumkunsten Henriëtte Post (1956) heeft aangekondigd dat zij per 1 mei 2021 stopt. Zij heeft dan ruim dertien jaar leiding gegeven aan het landelijk cultuurfonds, dat een budget van 62 miljoen euro beschikbaar heeft.
Henriëtte Post kijkt terug op een bewogen en uitdagende tijd: ‘Het Fonds moet steeds in staat zijn om mee te bewegen met de ontwikkelingen in de sector én met de politieke verhoudingen. Met ongelofelijk veel plezier heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor een podiumkunstsector die duurzaam van grote waarde en betekenis is voor de samenleving. Dat het culturele leven door corona vrijwel stilligt, gaat me aan het hart, maar er is ook volop weerbaarheid en inventiviteit in de sector. Dat geeft hoop en vertrouwen voor de toekomst.’ Post ziet de start van de nieuwe cultuurnotacyclus als een goed moment om het stokje door te geven aan een opvolger. ‘Er staat nu een bevlogen organisatie met veel deskundige medewerkers.’
ltr.179.werktuigppo.webp
Werktuig permanente professionele ontwikkeling gelanceerd
Het platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (Platform ACCT) heeft onlangs een werktuig gelanceerd. Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen vanaf nu een beroep doen op PPO: het werktuig voor permanente professionele ontwikkeling. PPO staat open voor zowel werknemers in loondienst als zelfstandigen en zzp’ers voor aanvragen van een bijdrage voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling.
Indiendata 2021
De deadlines voor het aanvragen van subsidie in 2021 staan op onze website. Er zijn verschillende rondes per regeling. Hier staat een overzicht van alle regelingen met de uiterste indiendata.

online versie

Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Nieuwsbrieven 17 mei 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Nieuwsbrieven 19 april 2024

Nieuwsbrief april 2024

Foto: © Dabldy via Getty Images
Foto: © Dabldy via Getty Images
Nieuwsbrieven 15 maart 2024

Nieuwsbrief maart 2024

ltr.221.beleidsplan_20252028__ruimte_voor_beweging.webp
Nieuwsbrieven 16 februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Beeld: © Dave Menkehorst
Beeld: © Dave Menkehorst
Nieuwsbrieven 19 januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Beeld: © Jordon Conner via Unsplash
Beeld: © Jordon Conner via Unsplash
Nieuwsbrieven 22 december 2023

Nieuwsbrief december 2023