Nieuwsbrief januari 2021


22 januari 2021

COVID-19: nieuwe en gewijzigde regelingen

Na een veelbewogen jaar, gekenmerkt door COVID-19 en de ingrijpende maatregelen voor de cultuursector, blikken we vooruit naar de wijze waarop het Fonds in 2021 makers en instellingen extra ondersteunt.
Het kabinet maakte in september vorig jaar bekend 482 miljoen euro extra uit te trekken om de gevolgen van de coronacrisis voor kunstenaars en culturele instellingen op te vangen. Een deel van dit tweede steunpakket is bestemd voor de podiumkunsten. Het Fonds kan hierdoor een aantal bestaande regelingen uitbreiden. Ook introduceert het Fonds een nieuwe regeling Vrije Producties.

Fast Forward 2 met Dunja Jocic, Naomi Velissariou, Club Gewalt en Thomas Azier

Fast Forward is een programma van het Fonds Podiumkunsten dat midcareer makers de gelegenheid biedt hun vleugels internationaal uit te slaan. Dunja Jocic, Naomi Velissariou, Club Gewalt en Thomas Azier zijn geselecteerd om deel te nemen aan dit programma.
Viktorien van Hulst is intendant van het programma en heeft zich samen met een groep verkenners uit de Nederlandse podiumkunsten gebogen over de selectie.

Upstream: Music brengt je muzikale carrière verder

We spraken met Cedric Muyres van Snowstar Records, zangeres Celine Cairo, zanger Jeangu Macrooy en muziekproducer Pieter Perquin van Unexpected records. Zij ontvingen een bijdrage van Upstream: Music en vertellen wat de regeling voor hen heeft betekend. Upstream: Music ondersteunt creatieve en zakelijke trajecten van (pre)midcareer artiesten. Hiermee kun je investeren in de ontwikkeling van je muzikale carrière. Het programma wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena.

13 projecten ontvangen bijdrage uit programma urban projecten

Het Fonds Podiumkunsten heeft aan 13 projecten een bijdrage toegekend uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban artiesten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater. Onder andere multidisciplinair artiest Rubén Sánchez gaat aan de slag met zijn project Kaninchen en maakt een debuut album met een bijbehorend beeldend boek. En zangeres Sarah Jane laat met haar nieuwste project ‘Smoke’, de opvolger van debuut EP ‘Black Magic’, horen hoe zij zich muzikaal heeft doorontwikkeld als neo soul zangeres en songwriter.
Het Fonds Podiumkunsten heeft per 1 januari nieuwe adviseurs en voorzitters benoemd. Deze 37 adviseurs en 5 voorzitters versterken de huidige poule van adviescommissies. De adviseurs en voorzitters spelen een belangrijke rol in de beoordeling van de aanvragen in commissievergaderingen. De commissies komen in wisselende samenstelling bijeen voor de beoordeling van subsidieaanvragen.

online versie

nieuwsbrief 24 sep '21

Nieuwsbrief september 2021

nieuwsbrief 23 jul '21

Nieuwsbrief juli 2021

nieuwsbrief 25 jun '21

Nieuwsbrief juni 2021

nieuwsbrief 19 mei '21

Nieuwsbrief mei 2021

nieuwsbrief 13 apr '21

Nieuwsbrief april 2021

nieuwsbrief 19 mrt '21

Nieuwsbrief maart 2021

De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
nieuwsbrief 19 feb '21

Nieuwsbrief februari 2021

nieuwsbrief 22 jan '21

Nieuwsbrief januari 2021

nieuwsbrief 17 dec '20

Nieuwsbrief december 2020

nieuwsbrief 27 nov '20

Nieuwsbrief november 2020

meer