Vacature: specialist interne communicatie/community manager


17 mei 2023

We zoeken een enthousiaste, hands-on communicatiemedewerker die met aansprekende content en de inzet van de juiste middelenmix de betrokkenheid van onze adviseurs en medewerkers weet te vergroten.


Over het Fonds


Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, theater, muziektheater, dans en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunst en heeft een grote verantwoordelijkheid in het stimuleren van dynamiek en vernieuwing binnen de podiumkunsten.

Onze organisatie zet zich in voor een levendig podiumkunstklimaat, dat zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt en midden in de samenleving staat. Dat alles met oog voor uiteenlopende perspectieven en kunstenaars en uitvoerenden uit diverse genres.

Het Fonds biedt meerjarige subsidies, programmerings- en productiesubsidies en individuele bijdragen. Ook bieden we programma’s om nieuwe initiatieven te stimuleren, reiken we verschillende podiumkunstprijzen uit en richten we ons op de internationale promotie van de Nederlandse podiumkunsten.

De organisatie bestaat uit ruim 60 vaste medewerkers en een omvangrijke pool van externe adviseurs. We geloven in de kracht van diversiteit van onder meer gender, leeftijd en culturele achtergrond en verwelkomen daarom graag kandidaten die de organisatie meerstemmiger en veelkleuriger maken.

Wat ga je doen?


Als communicatiemedewerker bij het Fonds draag je bij aan de opbouw van een community van externe adviseurs. Deze adviseurs spelen een cruciale rol in het toekennen van subsidies aan organisaties en gezelschappen die actief zijn in de podiumkunsten.

Door middel van aansprekende content en de inzet van de juiste middelenmix weet jij de doelgroep te inspireren en activeren. Ook help je de interne communicatiestrategie te formuleren en ontwikkel je nieuwe, eigentijdse communicatiemiddelen.

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van interne communicatie binnen het Fonds en het beheer van het intranet.

 • Je verzorgt de communicatie richting adviseurs en zet hiervoor verschillende communicatiemiddelen in, waaronder nieuwsbrieven, webinars, intranet en sociale media. Zo draag je bij aan een sterkere verbinding tussen het Fonds en de adviseurs.

 • Je redigeert standaardbrieven en uitnodigingen en houdt onze sociale media bij.

 • Je inventariseert behoeften van adviseurs en collega’s die hen ondersteunen en haalt inzichten op uit de community.

 • Je helpt onze communicatiewerkzaamheden verder te professionaliseren en ontwikkelt nieuwe vormen van content om adviseurs te betrekken bij het Fonds.

Wat neem je mee?


 • Je beschikt over een afgeronde communicatieopleiding op minimaal hbo-niveau en ten minste 3 jaar relevante ervaring in een communicatiefunctie.

 • Je hebt brede ervaring met het ontwikkelen en inzetten van communicatiemiddelen (zowel on- als offline) en bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

 • Je kunt goed schrijven en hebt ervaring met CMS-systemen, de professionele inzet van sociale media en communicatie voor uiteenlopende doelgroepen.

 • Je bent proactief en stapt makkelijk af op collega’s wanneer dat nodig is.

 • Jouw belangrijkste competenties zijn: omgevingssensitief, goed georganiseerd, praktisch en resultaatgericht, relatie- en samenwerkingsgericht, energiek, affiniteit met de cultuursector.

Wat we bieden


 • De kans om mee te bouwen aan een community in het hart van de Nederlandse cultuursector.

 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar (op basis van 36 uur per week) met uitzicht op een vast contract.

 • Een maandsalaris vanaf € 3.119,04 (afhankelijk van leeftijd en ervaring).

 • Een hybride werkomgeving met gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, vakantietoeslag, pensioen en goede thuiswerkfaciliteiten zoals een bureaustoel, Chromebook en iPhone.

Solliciteren


Ben je enthousiast over de functie? Verstuur je sollicitatie en CV dan vóór 12 juni 2023 naar vacature@fondspodiumkunsten.nl. Een algemene motivatiebrief is niet nodig. In plaats daarvan geef je antwoord op de onderstaande vragen:

Wat motiveert je om te reageren op deze vacature bij het Fonds Podiumkunsten?

Waaruit blijkt jouw expertise op het gebied van interne communicatie en communitymanagement?

Beschrijf een relevant project waarin je een inhoudelijke rol vervulde. Wat was jouw rol en hoe heb je het aangepakt?

Beschrijf een relevant project waarin je een faciliterende rol vervulde. Wat was jouw rol en hoe heb je het aangepakt?


Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Irene van der Gaag via i.gaag@fondspodiumkunsten.nl. We maken graag kennis met je!
Foto: © Tessa Veldhorst
Foto: © Tessa Veldhorst
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: voordracht tijdens een eerdere editie van #NieuweStukken
Foto: voordracht tijdens een eerdere editie van #NieuweStukken
Foto: © Kyle Head via Unsplash
Foto: © Kyle Head via Unsplash
Raoul Steffani | Foto: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Foto: © Dana van Leeuwen
Steven Kamperman, Oene van Geel, Albert van Veenendaal en Paul Jarret - Foto: © Jean-Michel Bale
Steven Kamperman, Oene van Geel, Albert van Veenendaal en Paul Jarret - Foto: © Jean-Michel Bale
Tappin-It Collective - DOEMSDEE | Foto: © Sjoerd Derine
Tappin-It Collective - DOEMSDEE | Foto: © Sjoerd Derine
nieuws 15 mrt '23

Jaarverslag 2022

De winnaars van AFAS Edison Pop 2023 | Foto: © Ben Houdijk
De winnaars van AFAS Edison Pop 2023 | Foto: © Ben Houdijk
meer