Tweehonderd subsidieaanvragen ingediend voor de Podiumregeling

01 september 2022
Foto: Hanson in Paradiso | © Paradiso
Foto: Hanson in Paradiso | © Paradiso

Tweehonderd podia uit het hele land hebben een aanvraag ingediend voor de nieuwe Podiumregeling, waarvan er 186 aanvragen in behandeling zijn genomen. Al deze podia vroegen een programmeringsbijdrage aan. Daarnaast gaven 95 podia aan in aanmerking te willen komen voor een productiebijdrage. De verscheidenheid aan podia is groot: er werden aanvragen ingediend door podia van elke omvang en met verschillende typen programmering.
Budget
De Podiumregeling biedt podia een programmeringsbijdrage voor 2023 en 2024. Het totaalbudget is 3.875.000 euro per jaar. Om alle ingediende aanvragen te kunnen honoreren zou een jaarlijks bedrag van 6.207.825 euro nodig zijn. Daarmee is het budget met 60 procent overvraagd.

De productiebijdrage kent voor 2023 en 2024 een jaarlijks budget van 1.275.000 euro. In totaal werd er voor 2.400.000 euro aan jaarlijkse productiebijdragen aangevraagd. Dit budget is daarmee met 90 procent overvraagd.

Beoordeling per landsdeel
Subsidies binnen de Podiumregeling worden per landsdeel toegekend. Landsdeeladviseurs met kennis over de culturele infrastructuur in de regio zijn bij de beoordeling betrokken.

Vervolg
Het aanvraagloket van de Podiumregeling sloot op 6 juli 2022. Het Fonds maakt uiterlijk 19 oktober 2022 bekend welke aanvragen worden gehonoreerd. Ook delen we dan meer informatie over hoe de besluitvorming heeft plaatsgevonden.

Over de Podiumregeling
De Podiumregeling werd in mei 2022 gelanceerd. De regeling ondersteunt Nederlandse podia bij het presenteren van een professioneel, kwalitatief en pluriform podiumkunstenaanbod en draagt bij aan het opbouwen van een publiek daarvoor in hun eigen omgeving.

Wil je meer weten over de Podiumregeling? Kijk dan hier.
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Nieuws 22 mei 2024

Evaluatie coronasteun