Toneelteksten derde editie #NieuweStukken gepresenteerd

13 augustus 2021
Op vrijdag 16 juli 2021 vond de presentatie plaats van #NieuweStukken bij Stichting Nowhere in Amsterdam. De teksten van de derde lichting schrijvers werden gepresenteerd op het podium.
Het traject
De schrijvers die aan deze editie meedoen zijn Lev Avitan, Lisette Ma Neza, Ramy El Dardiry, Yasmina Ahamiane, Gemale Bofunda, Raymond Muller, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz, Marieke Stam en Patrick Ribeiro. Zij startten in april met het traject en kwamen maandelijks (online) bij elkaar voor masterclasses waarin nieuw geschreven werk werd besproken. De afgelopen periode werkten ze met coaches Daria Bukvic, Pitcho Womba Konga, Nisrine Mbarki, Abdelkader Benali, Peer Wittenbols, Magne van den Berg, Esther Duysker, Jonata Taal en Ozkan Golpinar aan hun teksten.

Presentatie toneelteksten

In een kleine setting werden de voordrachten van hun teksten opgevoerd door acteurs Jouman Fattal, Valerie Pos, Ayrton Fraenk en Anton De Bies, in regie van Hesdy Lonwijk. Het was voor het eerst dat de schrijvers hun teksten gepresenteerd kregen op het toneel. Bij de presentatie waren ook de coaches aanwezig, het Fonds Podiumkunsten, het Nederlands Letterenfonds en de betrokken partners: El Hizjra, Explore the North, Filling the Gap, Mensen Zeggen Dingen en Nowhere. Naast deze partners zijn ook Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein en ROSE stories betrokken bij #NieuweStukken.

#NieuweStukken is een subsidieregeling van het Fonds Podiumkunsten in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds voor beginnende schrijvers om nieuwe verhalen te schrijven voor het podium.

Een impressie van de presentatie in onderstaand videoverslag
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023