Informatiebijeenkomsten voor organisaties uit Caribisch deel Koninkrijk

20 november 2023
Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images

Het Fonds Podiumkunsten spant zich in om regelingen en programma's ook bereikbaar te laten zijn voor aanvragers uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. We organiseren daarom deze maand twee onlinebijeenkomsten voor professionele makers en organisaties uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Een terugkerend spreekuur voor vragen over de verschillende subsidiemogelijkheden van het Fonds en een bijeenkomst over de meerjarige regelingen 2025-2028.
Spreekuur over de subsidieregelingen binnen het Fonds
Het Fonds heeft verschillende soorten programma’s en subsidieregelingen. Om organisaties en makers uit het Caribisch gebied te ondersteunen in dit bredere aanbod wegwijs te worden, organiseren we elk kwartaal een online spreekuur. Het eerste spreekuur wordt gehouden op woensdag 29 november van 16.00-17.00 uur (CET)/11.00-12.00 uur (AST). Medewerkers van het Fonds zitten klaar om je te woord te staan.

Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor mensen die nog niet eerder subsidie van het Fonds Podiumkunsten ontvingen of niet precies weten wat het Fonds Podiumkunsten doet. In het spreekuur kun je horen of er voor jouw werk ondersteuningsmogelijkheden zijn en wat ervoor nodig is om een aanvraag te doen.

Informatiebijeenkomst meerjarige subsidieregelingen 2025-2028
Voor organisaties uit het Caribisch deel van het Koninkrijk die zich in continuïteit bezighouden met het organiseren van festivals of het produceren van producties voor theater, dans of muziek bestaat er de mogelijkheid aan te vragen voor een meerjarige subsidie. Het aanvragen voor deze meerjarige subsidie is alleen mogelijk voor organisaties die al geruime tijd een festival organiseren of producties maken.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 27 november van 16.00-17.00 uur (CET)/11.00-12.00 uur (AST). Tijdens de informatiebijeenkomst meerjarige subsidieregelingen lichten we de subsidieregelingen en voorwaarden toe en beantwoorden we vragen van organisaties die overwegen aan te vragen. Je kunt je vragen ook vooraf al mailen naar meerjarigeproducties@fondspodiumkunsten.nl en meerjarigefestivals@fondspodiumkunsten.nl.

Aanmelden bijeenkomsten
Komt jouw organisatie uit het Caribisch deel van het Koninkrijk en wil je een bijeenkomst bijwonen? Meld je aan via het formulier. Na aanmelding ontvang je de juiste meetinglink via e-mail. De voertaal is in principe Nederlands.

Voor vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met: Kaajal Bachoe, contactpersoon voor het Caribisch deel van het Koninkrijk via k.bachoe@fondspodiumkunsten.nl.
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond