Guy Coolen benoemd tot intendant Fast Forward-programma

17 januari 2023
Guy Coolen | Foto: © Marcel Lennartz
Guy Coolen | Foto: © Marcel Lennartz

Guy Coolen is de nieuwe intendant van het Fast Forward-programma, dat mid-career-makers helpt hun internationale vleugels uit te slaan. Samen met een groep verkenners uit de Nederlandse podiumkunsten koppelt Guy talentvolle podiumkunstenaars aan een buitenlands gezelschap, podium, festival of producent. Hij neemt hiermee het stokje over van Johan Gijsen.
Stap naar het internationale podium
"Al enige jaren ben ik bij Fast Forward betrokken als verkenner. Ik heb op die manier heel wat makers kunnen begeleiden in hun traject. Voor mij biedt Fast Forward een unieke mogelijkheid om makers te helpen met hun internationale oriëntering. Voor velen is dat al een belangrijke stap in hun carrière geweest. Het is een geweldige manier om mijn eigen netwerk, samen met dat van de verkenners uit de commissie, ten dienste te stellen van de vele fantastische kunstenaars." - Guy Coolen

Over Guy Coolen
Guy staat als artistiek directeur bij festival O. (voorheen Operadagen Rotterdam) en productiehuis Muziektheater Transparant in België volop in de wereld van het muziektheater; een cross-over tussen vele disciplines. Hij is voorzitter van het wereldwijde netwerk Music Theatre Now (deel van International Theatre Institute), dat de ontwikkeling van nieuwe vormen van opera en muziektheater stimuleert.

Guy brengt kunstenaars uit de hele wereld samen en begeleidt hen in hun artistieke trajecten. Eerder deed hij dat als verkenner voor het Fast Forward-programma, en nu als intendant.

Fast Forward
Het Fondsprogramma 'Fast Forward: talent in internationale context’ bestaat sinds 1 januari 2014. Het programma biedt geselecteerde podiumkunstenaars de mogelijkheid om een artistiek ontwikkelingstraject te doorlopen in samenwerking met een buitenlandse partner. De tweede editie van Fast Forward ging eind 2019 van start.

Meer informatie over Fast Forward vind je hier.
Nieuws 22 mei 2024

Evaluatie coronasteun

Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay