Fonds Podiumkunsten lanceert Investeringsregeling vrije producties

01 februari 2023
Foto: © Rebecca Orlov via Unsplash
Foto: © Rebecca Orlov via Unsplash

Vandaag opent het aanvraagloket van de nieuwe Investeringsregeling vrije producties. Daarmee helpen we vrije producenten te investeren in nieuw Nederlands repertoire. De investeringsregeling wordt toekomstbestendig gemaakt door een financiële bijdrage aan de regeling bij succesvolle producties.
Achtergrond
Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) stelde in mei 2022 20 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een regeling voor vrije producenten. Het Fonds Podiumkunsten ontwikkelde daarop de Investeringsregeling vrije producties. Met de regeling dekken we risico’s af die gepaard gaan met het maken van nieuwe, grootschalige vrije producties en spelen we in op hun populariteit bij een breed publiek.

Budgetbijdrage
Voor de ontwikkeling van de regeling hebben we gesproken met vertegenwoordigers van vrije producenten en podia. De behoefte aan subsidiëring op de lange termijn kwam hierbij sterk naar voren. Op initiatief van de sector wordt de toekomstbestendigheid versterkt door bijdragen van producenten; vanuit financieel succesvolle projecten wordt een budgetbijdrage gedaan. Zo kunnen we doorlopend in nieuw aanbod investeren.

Aanvraag indienen
De nieuwe regeling staat open voor Nederlandse vrije producties op het gebied van theater, dans, muziek of muziektheater die voor een groot publiek (meer dan 22.500 bezoekers) worden gemaakt. Het subsidie betreft maximaal 20% van de begrote inkomsten, tot een maximum van 500.000 euro per aanvraag.

Wil je een subsidieaanvraag indienen voor de Investeringsregeling vrije producties? Dat kan tot en met 29 maart 2023, 23.59 uur. Alle benodigde informatie vind je hier.
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen