Derde seizoen cultureel tv-programma The Ballroom van start

17 februari 2022
nws.1281.swanlake2theballroom.webp

Na twee succesvolle seizoenen geven Omroep NTR en Fonds Podiumkunsten een vervolg aan het artistieke tv-programma The Ballroom. Artiesten als Nina June, Future Husband en Gabriel Rios komen voorbij. Enkele theaterstukken zijn bijvoorbeeld Gevaarlijke Namen, over 25 jaar Srebrenica en De Vreemdeling van Orkater.
The Ballroom biedt artiesten en theatermakers een podium, los van hun reguliere speellijst. Het programma voorziet in de extra behoefte die ontstond nadat bijna alle culturele producties in de afgelopen twee jaar vanwege corona werden geannuleerd of uitgesteld.

In het tv-programma presenteren muziek- en theatergezelschappen zich met een filmische impressie van hun nieuwste concertreeks, album of theaterstuk. Jan Douwe Kroeske (presentator van 2 Meter Sessies) gaat in gesprek met de artiesten over de achtergronden van hun werk.

The Ballroom bestaat uit 20 afleveringen van 25 tot 35 minuten, waarin iedere week één band, artiest of theatergezelschap wordt uitgelicht. De uitzendperiode loopt van 2 maart tot en met 13 juli 2022. De afleveringen zijn wekelijks op woensdagavond te zien via NPO 2 Extra en NPO Start.

Het is een initiatief van het Fonds Podiumkunsten en Omroep NTR. Fonds Podiumkunsten startte het programma als een alternatief podium voor artiesten tijdens de coronacrisis en biedt hun hiermee een extra podium. Fonds Podiumkunsten verzekert artiesten die deelnemen aan The Ballroom van een eerlijk honorarium. Het Fonds wil hiermee, naast werkverschaffing voor de artiesten zelf, het goede voorbeeld geven als het gaat om beloning van artiesten.
Te zien in seizoen 3:
Artvark ft. Pitou
Graeme James
Gevaarlijke Namen (Het Zuidelijk Toneel)
Shishani & Miss Catharsis
Claw Boys Claw
Granm’ma (Wensley Piqué)
Eckhardt and the House
Feng Suave
De Vreemdeling (Orkater)
Nina June
Naar Paramaribo
Future Husband
Slagwerk Den Haag
Queens Pleasure
Kay Slice
Oogentroost (Ayşegül Karaca)
Marble Sounds

Eerdere seizoenen zijn terug te kijken via NPO start.
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Nieuws 22 mei 2024

Evaluatie coronasteun