Dutch Culture houdt open huis


13 december 2016

Waar liggen kansen in het buitenland? Wat biedt het nieuwe internationale cultuurbeleid? Waar liggen mogelijkheden voor financiering in Europa? Dutch Culture houdt op 13 december open huis en geeft antwoord op dit soort vragen. Bezoek workshops, themasessies of vraag advies op maat van de experts. Ze helpen u graag een stap verder naar het internationale podium.


Internationaal samenwerken is voor de Nederlandse culturele sector en creatieve industrie niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Maar het vereist wel specifieke kennis en connecties. Dutch Culture kunt u een stap verder helpen naar het internationale podium.

Hoe pakte bijvoorbeeld de animatiestudio van Job, Joris en Marieke het buitenlandavontuur aan na de Oscarnominatie voor A Single Life? Kom luisteren en ervaringen delen op 13 december. De hele middag kunt u van 13:00 tot 17:00 uur binnenlopen voor themasessies en workshops, persoonlijk advies van de landenexperts of voor advies op het gebied van erfgoed en internationale mobiliteit.

Themasessies – vrij toegankelijk
Het nieuwe internationale cultuurbeleid – waar liggen uw kansen in het buitenland? Een introductie van het beleid voor 2017-2020 door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Buitenlandse Zaken.
Europe, yes we can – hoe kregen het Rotterdamse wijktheater en het Filmhuis, een project dat 14 Nederlandse filmhuizen een online filmzaal biedt, Europese financiering voor elkaar?
Kijkje in de keuken van DutchCulture – wat kan DutchCulture als adviseur, coördinator of promotor voor u betekenen?

Workshops – beperkt plaats
Creative Europe: tips & tricks – wat moet u als creatieve organisatie weten over het Creative Europe programma van de Europese Commissie en welke mogelijkheden biedt het?
It Takes Two To Tango – aan ondernemerszin ligt het vaak niet, maar de weg naar het internationale podium kan onverwachte wendingen nemen. Welke partners en instrumenten helpen u succesvol te zijn in het buitenland? Met sprekende voorbeelden over samenwerkingen met Brazilië en China.
Hoe overtuig ik een financier? – uw project staat artistiek misschien als een huis, maar hoe schrijft u een succesvolle aanvraag voor de financiering? Een ervaren beoordelaar deelt zijn kennis.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 13 december
Programma: u kunt van 13:00 tot 17:00 uur binnenlopen voor een themasessie, workshop en/of persoonlijk advies. Aansluitend is er een netwerkborrel.
Locaties: DutchCulture (Herengracht 474, Amsterdam) en Goethe Instituut (Herengracht 470, Amsterdam)
Entree: gratis na aanmelding. Wilt u een introducée meenemen? Dat kan, geef het even aan op het aanmeldformulier.

Kijk voor meer informatie op: dutchculture.nl
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer