Nationaal Jeugd Jazz Orkest zoekt toptalenten voor derde tournee

18 oktober 2012
Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) toert tussen mei en september 2013 langs een tiental grote (jazz)festivals en podia in Nederland. De dirigent en artistiek leider van deze derde editie is trompettist, componist en producer Eric Vloeimans. Toptalenten tot 22 jaar kunnen zich aanmelden voor deze unieke kans op een gecombineerd big band coaching traject met de daaraan gekoppelde tournee.
Eric Vloeimans neemt het dirigentenstokje over van Benjamin Herman die het NJJO in 2011 onder zijn hoede nam. Het orkest was tijdens de uiterst succesvolle tournee in 2011 te zien op o.a. het North Sea Jazz Festival, North Sea Round Town en het Lowlands Festival.

De musici die toen deel uitmaakten van het orkest vonden de tournee van onschatbare waarde voor hun muzikale carrière. Niet alleen vanwege het contact met andere toptalenten die vanuit het hele land samenkwamen maar ook vanwege de kans om op grote festivalpodia op te treden met een repertoire van speciaal voor het orkest gearrangeerde en gecomponeerde stukken die in korte tijd moesten worden ingestudeerd.

Ook Eric Vloeimans zal nieuwe stukken componeren voor de editie 2013. Het is nog niet bekend welke gastsolisten meegaan op tournee.

De auditieperiode is op 1 september jl. van start gegaan en loopt tot 1 januari 2013.

Kijk voor meer informatie op njjo.nl
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz