Nieuwsbrief februari 2021

19 februari 2021
De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
Open call: nominaties voor de Matthijs Vermeulenprijs 2021
Het Fonds Podiumkunsten reikt dit jaar de Matthijs Vermeulenprijs weer uit. Kent u een bijzonder werk van een Nederlandse componist dat in 2019 of 2020 in première is gegaan? Vindt u dat deze compositie in aanmerking moet komen voor de belangrijkste compositieprijs in Nederland? Laat het ons weten.
De Matthijs Vermeulenprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse componist voor een werk binnen het hedendaagse klassieke muziekgenre.
ltr.182.matchers.webp
Deze matchmakers brengen creatieve makers en cultuurfondsen bij elkaar
Negen bevlogen matchmakers helpen cultuurmakers in Nederland die financiering zoeken voor hun project zoals een persoonlijk ontwikkeltraject, het maken en uitbrengen van een EP of het organiseren van spoken word avonden. De matchmakers koppelen nieuwe initiatieven in hun stad of provincie aan drie landelijke cultuurfondsen: het Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.
ltr.182.balkonscenes.webp
276 toekenningen Balkonscènes
Het Fonds Podiumkunsten heeft in februari aan 276 projecten subsidie toegekend binnen de regeling Balkonscènes. In mei vorig jaar zijn we gestart met deze regeling vanwege de coronamaatregelen. Door het grote aantal aanvragen kwam er nog een extra ronde in november 2020. En op 4 januari 2021 werd het loket voor de derde keer geopend. Binnen deze ronde zijn er tot nu toe 276 toekenningen. Aankomende week wordt hier nog een reeks toekenningen aan toegevoegd, deze maken wij op onze website bekend. Er komt nog een ronde in het voorjaar, binnenkort maken we bekend wanneer het loket hiervoor opent.
ltr.182.hrvoucher.webp
HR-voucherregeling voor organisaties meerjarige productiesubsidie 2021-2024
Organisaties die meerjarige productiesubsidie 2021-2024 van het Fonds Podiumkunsten ontvangen komen in aanmerking voor de HR-voucherregeling. Met deze regeling kunnen deze organisaties tot 6.000 euro (incl. btw) aan advies inwinnen bij een HR-adviseur van hun keuze. Zo kunnen ze direct aan de slag met het professionaliseren van hun HR-beleid.
ltr.182.meerjarigebijeenkomst.webp
Videoregistratie online bijeenkomst meerjarige subsidies 2021-2024
Het Fonds Podiumkunsten organiseerde eind januari een bijeenkomst voor instellingen die vanaf dit jaar nieuw zijn in de meerjarige subsidieregeling. Tijdens een twee uur durend programma gaf het Fonds informatie over meerjarige subsidies in de periode 2021-2024. Verantwoording, monitorgesprekken, accounthouders, codes, coulance en corona-steun: alles kwam voorbij. De bijeenkomst is terug te kijken op onze website.
ltr.182.theatergroepkwatta.webp
Terugblik Never Grow Up!
Nederlandse jeugdkunst veroverde kinderharten in de Verenigde Staten. Het Never Grow Up! programma presenteerde in 2019 en 2020 Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten in de Verenigde Staten. Fondsinitiatief Dutch Performing Arts was een van de partners in dit bijzondere multidisciplinaire programma. Zowel kinderen en hun ouders als programmeurs en agentschappen genoten van jeugdkunst van Nederlandse bodem, bij vooraanstaande evenementen en podia waaronder Brooklyn Academy of Music, John F. Kennedy Center for Performing Arts, Chicago en New York International Children's Film Festival, en Bay Area en Brooklyn Book Festival. Bekijk het videoverslag van twee jaar Never Grow Up!

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023