Internationaal werken: toeval of strategie?
Veel culturele organisaties werken buiten de eigen landsgrenzen. Gewoon, omdat ze gevraagd worden door hun collega's in het buitenland. Het komt minder vaak voor dat het internationaal werken voortvloeit uit de missie/visie van de organisatie en onderdeel is van het strategisch beleid. Maar met een goede strategie kan uw organisatie een onderscheidende positie innemen ten opzichte van haar concurrenten.
U wordt uitgenodigd om bij inschrijving aan te geven wat u wilt leren.
Sprekers
Marlies Leupen ontwikkelt en verzorgt vanuit haar praktijkervaring al jarenlang trainingen op maat voor ondernemers in de culturele sector. Via interactieve workshops leert zij creatieven hoe je plannen en ideeën overtuigend kunt presenteren, een sterk projectplan kunt ontwerpen en effectief kunt samenwerken. Tijdens deze bijeenkomst biedt Marlies drie deelnemers de kans om hun verhaal 'uit te proberen' op de andere deelnemers en van hen feedback te krijgen hoe zij hun professionaliseringsvraag verder kunnen aanscherpen. Voor alle aanwezigen verrassend en verhelderend.
Katrien van Beurden is oprichtster en artistiek leider van het internationale theatergezelschap Theatre Hotel Courage. Voor dit gezelschap maakt en speelt ze in voorstellingen. Daarnaast geeft ze trainingen aan universiteiten, professionals en bedrijven. Als actrice was ze te zien in 'Nora' van Ibsen bij het Pacific Resident Theater in Los Angeles, in de film 'De Wederopstanding van een Klootzak' met Yorick van Wageningen. Met Theatre Hotel Courage tourde ze afgelopen seizoen naar Amerika, Canada, Palestina, Ghana, India en Iran.
Harmen van der Hoek is de zakelijk leider van het internationale dansgezelschap Club Guy and Roni. Dansgezelschap Club Guy and Roni, van de choreografen Roni Haver en Guy Weizman, werkt samen met dansers, kunstenaars en muzikanten om hedendaagse voorstellingen te maken. Het dansgezelschap staat met diverse (co-)producties op internationale podia, onder meer in Parijs, Moskou, Hannover, Ljubljana en Mainz. Naast festivals in Amerika, Rome, Tallinn, Berlijn en Marseille speelt Club Guy & Roni ook op diverse festivals in Nederland zoals Oerol en Zwarte Cross.
Datum: 8 december 2016
Tijd: Van 15.00 tot 18.00 uur inclusief borrel
Locatie: Kerkstraat 204, Amsterdam
Kosten: Voor de hele reeks, bestaande uit drie bijeenkomsten, betaalt u € 99. Een losse bijeenkomst kost € 35.
Aanmelden: www.cultuur-ondernemen.nl
Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'
Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Deelsessie Fonds Podiumkunsten op No Man's Land 2019
OCW organiseert drie informatiebijeenkomsten
Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.
5 november presentatie meerjarige regeling
Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Kindercultuur Congres 2019

Congres Podia, Festivals & Evenementen 2019
Subsidiespreekuur Schakel025
Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Ensemblecultuur in Nederland: waar moet dat heen?

Internationaal symposium Centriphery
Nieuwe cursus van ArtEZ: Curatorial Practices in Music
Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.
Vooruitblik beleidsperiode 2021 – 2024
Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

Lancering Culturele Financieringswijzer

SPOT-LIVE 2019

Speeddaten tijdens New Skool Rules

Crash Course Cultureel Ondernemerschap 2019
Het Fonds Podiumkunsten en DutchCulture nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland.
DEN event: conferentie over cultuur en digitalisering
Maandag 4 en dinsdag 5 maart vindt in De Doelen in Rotterdam het DEN-event plaats, de conferentie over cultuur en digitalisering. Op de eerste dag staat digitalisering in de kunstensector centraal: wat hebben digitale technieken te bieden zowel voor instellingen als voor kunstenaars zelf? En hoe benut je het bij het behoud van je artistieke erfenis? Op de tweede dag verbindt DEN de inzet van digitalisering met erfgoed en maatschappelijke thema's.
Cultuur Werkt! Conferentie Provinciale Statenverkiezingen
Kunsten ’92 en LKCA organiseren een landelijke cultuurconferentie op 14 februari 2019 (Apeldoorn) in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Hoe kan de provincie zijn rol in het cultuurbeleid versterken? En de maatschappelijke en economische impact van kunst en cultuur beter benutten? Ga in gesprek met gedeputeerden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, ambtenaren, adviseurs en particuliere partijen.