vr. 30 augustus 2019

Ensemblecultuur in Nederland: waar moet dat heen?


Welke kant gaat de Nederlandse ensemblecultuur op? Is Nederland nog steeds gidsland, zoals in de jaren tachtig en negentig, of is er iets veranderd? Welke koers varen onze ensembles in internationale wateren? Wat betekent de opname van een zevental ensembles in de Basis Infrastructuur? Tijdens dit debat maken we een status quaestionis op van de Nederlandse ensemblecultuur en kijken we samen naar de toekomst.Panel

Stef Coninx (medewerker klassieke muziek en internationale relaties Kunstenpunt)
Willemijn Mooij (algemeen directeur Nederlandse Bachvereniging)
Thea Derks (muziekjournalist)
Alban Wesly (fagottist Calefax)

Met statements van

Daniel Reuss (artistiek leider Cappella Amsterdam)
Leo Samama (componist en musicoloog)
Peppie Wiersma (artistiek leider LUDWIG)

Debat Ensemblecultuur in Nederland
Moderator: Lex Bohlmeijer
Vrijdag 30 augustus / 10.00-12.00 uur met borrel
Utrecht, Janskerk

Het Festival Oude Muziek nodigt u graag uit voor het debat en een gezamenlijke borrel na afloop. Bevestig uw aanwezigheid door u aan te melden via deze link.

Dit debat is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.
Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

Foto: Anthony Donkers
Foto: Anthony Donkers
Foto: Henk Rougoor
Foto: Henk Rougoor

Het Fonds Podiumkunsten en DutchCulture nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland.

meer