30 augustus 2019

Ensemblecultuur in Nederland: waar moet dat heen?


Het Festival Oude Muziek organiseert op vrijdag 30 augustus een debat over de ensemblecultuur. Welke kant gaat de Nederlandse ensemblecultuur op? Is Nederland nog steeds gidsland, zoals in de jaren tachtig en negentig, of is er iets veranderd? Welke koers varen onze ensembles in internationale wateren? Wat betekent de opname van een zevental ensembles in de Basis Infrastructuur? Tijdens dit debat wordt er een status quaestionis opgemaakt van de Nederlandse ensemblecultuur en wordt er vooruit geblikt. Het Fonds Podiumkunsten is aanwezig.Panel

Stef Coninx (medewerker klassieke muziek en internationale relaties Kunstenpunt)
Willemijn Mooij (algemeen directeur Nederlandse Bachvereniging)
Thea Derks (muziekjournalist)
Alban Wesly (fagottist Calefax)

Met statements van

Daniel Reuss (artistiek leider Cappella Amsterdam)
Leo Samama (componist en musicoloog)
Peppie Wiersma (artistiek leider LUDWIG)

Debat Ensemblecultuur in Nederland
Moderator: Lex Bohlmeijer
Vrijdag 30 augustus / 10.00-12.00 uur met borrel
Utrecht, Janskerk

Het Festival Oude Muziek nodigt u graag uit voor het debat en een gezamenlijke borrel na afloop. Bevestig uw aanwezigheid door u aan te melden via deze link.

Dit debat is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

meer