Ensemblecultuur in Nederland: waar moet dat heen?


30 augustus 2019

Het Festival Oude Muziek organiseert op vrijdag 30 augustus een debat over de ensemblecultuur. Welke kant gaat de Nederlandse ensemblecultuur op? Is Nederland nog steeds gidsland, zoals in de jaren tachtig en negentig, of is er iets veranderd? Welke koers varen onze ensembles in internationale wateren? Wat betekent de opname van een zevental ensembles in de Basis Infrastructuur? Tijdens dit debat wordt er een status quaestionis opgemaakt van de Nederlandse ensemblecultuur en wordt er vooruit geblikt. Het Fonds Podiumkunsten is aanwezig.Panel

Stef Coninx (medewerker klassieke muziek en internationale relaties Kunstenpunt)
Willemijn Mooij (algemeen directeur Nederlandse Bachvereniging)
Thea Derks (muziekjournalist)
Alban Wesly (fagottist Calefax)

Met statements van

Daniel Reuss (artistiek leider Cappella Amsterdam)
Leo Samama (componist en musicoloog)
Peppie Wiersma (artistiek leider LUDWIG)

Debat Ensemblecultuur in Nederland
Moderator: Lex Bohlmeijer
Vrijdag 30 augustus / 10.00-12.00 uur met borrel
Utrecht, Janskerk

Het Festival Oude Muziek nodigt u graag uit voor het debat en een gezamenlijke borrel na afloop. Bevestig uw aanwezigheid door u aan te melden via deze link.

Dit debat is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer